Ο π. Ματθαίος Χάλαρης μας καλεί να εισέλθουμε στη «νέα κανονικότητα» με αξιοπρέπεια !!

Ο π. Ματθαίος Χάλαρης μας καλεί να εισέλθουμε στη «νέα κανονικότητα» με αξιοπρέπεια !!

 

Σημείωση orthopraxia.gr:

Όταν γράφει το ιστολόγιο ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ, σπάει κόκκαλα. Η αλήθεια είναι πως κάναμε τις ίδιες σκέψεις. Στα όσα γράφει η αδερφή Φ., να προσθέσω και αυτό. Και στα δύο, τάχα μου “αντάρτικα”, κατά σειρά, βγαίνουν πρώτα ο ΙΣΚΕ, μετα ο π. Ματθαίος και έπειτα η θεσμική εκκλησία, για να μας πουν αυτά τα “υπέροχα” που μας λένε πάντα. Το καλό πρέπει να γίνεται καλά π. Ματθαίε. Με μάσκες και αντισηπτικά η κανονικότητα πάει περίπατο. Καλύτερα κλειστές οι εκκλησίες, παρά με μπούρκες.


ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Η παρέμβαση του π. Ματθαίου Χάλαρη (Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι), που έγινε λίγο πριν την απόφαση να ανοίξουν τελικά οι Ναοί σύμφωνα με το πρότυπο των Χριστουγέννων, καλωσορίστηκε από πολλούς.

Γιατί όμως;

Διότι βρίθει από αντιθέσεις: (αδιαπραγμάτευτη Πίστη πάνω από το Σύνταγμα και τους Νόμουςμαρτυρίαθυσία σαν του Τιμίου Προδρόμου, πνευματική λεβεντιά. Όλα αυτά και άλλα πολλά με μασκούλες και υγειονομικά μέτρα !!)

Διότι δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Με την τήρηση των «υγειονομικών μέτρων» η λατρευτική ζωή και η λαϊκή ευσέβεια έχουν διαταραχθεί. Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο το οποίο ο π. Ματθαίος και πάρα πολλοί άλλοι ιερείς ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΔΟΥΝ. Έχει διαταραχθεί ο ασπασμός των Ιερών Εικόνων· ο τρόπος που μεταλαμβάνουμε· η ενότητα της Πίστεως· η ενότητα των πιστών, οι οποίοι μάλλον χωρίζονται σιγά-σιγά σε πιστούς και σε απίστους.

Διότι βαπτίζεται αξιοπρεπής συμπεριφορά η τήρηση των υγειονομικών μέτρων !! Όσοι δεν φοράμε μάσκες και δεν τηρούμε τα μέτρα είμαστε αναξιοπρεπείς !! Και δεν μας λέει ότι η τήρηση των μέτρων (αποστάσεις και μασκαριλίκια μέσα στους Ναούς) συνιστά ΑΠΙΣΤΙΑ.

ΔΙΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ.

-https://www.youtube.com/watch?v=65aGERZMFEI&feature=emb_logo ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«…Προσέξτε. Δεν πάμε να κάνουμε κακό. Ούτε πάμε να χαζέψουμε στις βιτρίνες, ούτε να κάνουμε πάρτυ μέσα στο κέντρο της πόλης. Πάμε να κάνουμε αυτό που επιτάσσει η Πίστη μας. Και προσέξτε κάτι που θα σας πω. Η Πίστη μας είναι πάνω και από το Σύνταγμα, είναι πάνω και από τους Νόμους, είναι και πάνω από τους πολιτικούς. Είμαστε πολίτες πρώτα του ουρανού και μετά της γης. Αγαπάμε τους πάντες, υπακούμε στους πάντες, αλλά όμως τα δικαιώματά μας τα πνευματικά δεν τα αρνούμαστε.

Ούτε φοβόμαστε. Θα βγούμε αξιοπρεπώς, όπως ορίζουν τα υγειονομικά μέτρα. Θα έλθουμε στο Ναό γιατί η μέρα αυτή για εμάς είναι πάρα πολύ μεγάλη. Είναι η φανέρωση της Αγίας Τριάδος. Και όταν φανερώνεται η Αγία Τριάδα στον κόσμο δεν μπορεί να υπάρχει πιστός που να βρίσκεται κλεισμένος μέσα στο σπίτι του και φυλακισμένος μέσα σε αυτό, αλλά θα βγει από το σπίτι του, θα έλθει στο Ναό, θα ασπαστεί, θα ανάψει το κερί του, θα κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων, και θα πάρει τον Αγιασμό.

Και να το κάνετε με αρχοντιά, με λεβεντιά. Όχι με φόβο, ούτε να σκεπτόσαστε τί μπορεί να συμβεί. Στο φινάλε, ό,τι και να συμβεί θα κάνουμε θυσία. Αυτό μας λέει ο Τίμιος Πρόδρομος σήμερα για να αποδείξουμε ότι για εμάς η Πίστη μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ό,τι και να συμβεί την Πίστη μας εμείς θα τηρήσουμε. Αυτήν που οι πρόγονοί μας δεν φοβήθηκαν να την διατρανώνουν 400 ολόκληρα χρόνια απέναντι στον Τούρκο κατακτητή. Επομένως δεν θα φοβηθούμε κανένανΘα έρθουμε και θα κάνουμε αυτό που λέει η ψυχή μας χωρίς φόβο, χωρίς πάθος, χωρίς καμία απειλή αλλά αυτό που λέει η ψυχή μας.

Εδώ λοιπόν θα δείξουμε πόσο πνευματικά λεβέντες είμαστε. Γι’ αυτό λοιπόν αφήστε κατά μέρος όποιον φόβο, όποια δειλία, όποιον ενδοιασμό. Δέκα η ώρα θα έλθετε με τάξη, θα κοινωνήσετε, θα πάρετε τον Αγιασμό και θα πάμε στα σπίτια μας, όπως λέγει αυτό το μεγάλο γεγονός που θα εορτάσουμε πρώτα ο Θεός την Τετάρτη.

Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε κατά μέρος και δεν ασχολούμαστε ούτε με σχόλια, ούτε με φτηνά ρεπορτάζ που ενδεχομένως γίνουν και την ημέρα εκείνη. Είναι τιμή μας, και καμάρι μας, για τον Χριστό μας, να μαρτυρήσουμε όπως μας έμαθε η Πίστη μας στο πρόσωπο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου που σήμερα ακούσαμε γι’ αυτόν. Έτσι λοιπόν την Τετάρτη σας περιμένουμε όλους. Εδώ θα είμαστε κι εσείς εδώ θα έλθετε να συναντηθούμε, να ευχηθούμε και να αγιαστούμε με την Θεία Κοινωνία και τον Αγιασμό του Κυρίου μας.»

Σήμερα που βγήκαν από τα λαγούμια τους οι μασκοφόροι ζήσαμε στις Εκκλησίες έναν «υγειονομικό» εφιάλτη.

Οι Ναοί μετατρέπονται κυριολεκτικά σε τρελλοκομεία.

Οι «πιστοί» συμπεριφέρονται σα να μην ξέρουν τι κάνουν μέσα στους Ναούς. Για ποιον λόγο πήγαν εκεί. Σα να μην ξέρουν τι πιστεύουν.

Είναι τρομερό. Μασκοφορεμένοι κάνουν υποκλίσεις μπροστά στις Ιερές Εικόνες ή κάνουν τάχαμου πως τις ασπάζονται. Άλλοι φοράνε μάσκες ακόμη και μετά την Θεία Κοινωνία. Άλλοι κοιτούν πανικόβλητοι μην τους πλησιάσει κάποιος αδελφός, ακόμη και όταν έχει κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου. Κοινώνησαν, πήραν και Αγιασμό αλλά οι μασκούλες μασκούλες.

Κάναν την Ορθοδοξία καρικατούρα.

Αυτά βλέπουμε με τα μάτια μας και λυπούμαστε που οι περισσότεροι ιερείς περί άλλων τυρβάζουν.

Ο Ιερεύς διάβασε τις ευχές αργά σήμερα για να τις καταλάβουμε. Το είπε κιόλας ο άνθρωπος. Διάβασα τις ευχές αργά για να τις καταλάβετε.

Απ’ το ένα αυτί μπήκαν και απ’ το άλλο βγήκαν!

***

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Ο π. Ματθαίος Χάλαρης μας καλεί να εισέλθουμε στη «νέα κανονικότητα» με αξιοπρέπεια !!
Προηγούμενο άρθροΟι Τούρκοι επέτρεψαν τον καθαγιασμό των υδάτων και οι “Έλληνες” τον απαγόρευσαν!
Επόμενο άρθροΝέα ομιλία από τον Γέροντα Παρθένιο. “Νομίζω το εμβόλιο είναι μια απάτη. Τι λέει η αποκάλυψη;”

Αφήστε μια απάντηση