Πήξαμε στην ενότητα

Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν. ἦλθον γὰρ διχάσαι ἄνθρωπον κατὰ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ καὶ θυγατέρα κατὰ τῆς μητρὸς αὐτῆς καὶ νύμφην κατὰ τῆς πενθερᾶς αὐτῆς· καὶ ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ. (Κατά Ματθ., Κεφάλαιο Ι’, 32-36)

 

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΣ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ ΜΑΣ

 

Κανείς δεν διαφωνεί πως η ενότητα είναι καλό πράγμα. Και για την πατρίδα μας και για την εκκλησία μας. Αυτό, βέβαια σε περίπτωση που και οι κυβερνώντες, αλλά και οι εκκλησιαστικοί «άρχοντες» είχαν σαν στόχο την διαφύλαξη των ιδεών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αντίστοιχα (αν και ελληνισμός χωρίς ορθοδοξία δεν υπάρχει).

Επειδή όμως υπάρχει λογισμός πως η όλη ενότητα πιο πολύ σε πανθρησκεία και παγκόσμια διακυβέρνηση μας πάνε, πάρα σε ουσιαστική ενότητα, ας έχουμε στο μυαλό μας ότι το ίδιο μας ζητάνε τα πρωτοπαλίκαρα του Ανθελληνισμού και του Οικουμενισμού.  Φαίνεται, άλλωστε, πως και την πανθρησκεία θα ζήσουμε, αλλά και την παγκόσμια διακυβέρνηση την οποία τόσο πολύ επιθυμούν τα “προσκοπάκια” του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Νομίζω μας έχουν προϊδεάσει και ο άγιος Παΐσιος, αλλά και ο άγιος Πορφύριος για τις «ενότητες» που θα …προκύψουν.


Οι «ενωτικοί»…

Μητροπολίτης Μεσσηνίας – “Με ενότητα και σύμπνοια οι πρόγονοί μας βγήκαν νικητές στους αγώνες τους, το ίδιο πρέπει να πράξουμε και εμείς σήμερα” 

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος: Σε αυτόν τον αγώνα καλούμαστε όλοι να είμαστε ενωμένοι (https://orthodoxia.info/news/archiepiskopos-se-ayton-ton-agona-kalo/)

Δημητριάδος: «Ευχόμαστε για την ενότητα της Ορθοδοξίας μας σε όλα τα επίπεδα» (https://orthodoxia.info/news/dimitriados-na-kratisoyme-tin-istor/)

Κ. Μητσοτάκης: “Μια ματιά στις σελίδες της Ιστορίας μας σε ένα και μόνο συμπέρασμα οδηγεί: ότι μοιρασμένοι οι Έλληνες λύγισαν, ενώ ενωμένοι μεγαλούργησαν. Δεν ξεχνάμε, συνεπώς, τις έχθρες που εκδηλώθηκαν ακόμη και μέσα στον ξεσηκωμό. Τον εθνικό διχασμό. Τον ολέθριο εμφύλιο. Ούτε και τις παγίδες της πρόσφατης δημαγωγίας”

(https://www.skai.gr/news/politics/minyma-mitsotaki-gia-25i-martiou-me-tin-ellada-kai-pali-protagonistria-ton-kairon)

Μητσοτάκης σε ομογενείς: Υποχρέωσή μου να διαφυλάξω την ενότητα του ελληνισμού

(https://www.skai.gr/news/politics/mitsotakis-se-omogeneis-ypoxreosi-mou-na-diafylakso-tin-enotita-tou-ellinismou)

«Πιστεύω βαθιά ότι ο μόνος τρόπος για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες είναι η ενότητα και η κοινωνική ομοψυχία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, καλώντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να σταματήσει να επενδύει στον διχασμό».  (https://www.efsyn.gr/politiki/285110_emmenoyn-ston-dihasmo-para-kalesma-gia-enotita)

ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ

ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ

Προηγούμενο άρθροΦώτης Κόντογλου – Ἡ ἁγιασμένη ἐπανάσταση
Επόμενο άρθροΤα 199 και όχι 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Ασυγχώρητο λάθος στο μέτρημα! 

Αφήστε μια απάντηση