Πάσχα 2021 – Ένα αλλιώτικο “Χριστός Ανέστη”

Γράφει η Ευανθία (Χανιά, 8/5/2021)

καταρρίπτει την απόφαση της ΔΙΣ

Έχοντας ζήσει, τουλάχιστον, δεκατέσσερις μήνες αληθινού διωγμού, ως μέλη της μίας και αληθινής εκκλησίας, της ορθοδόξου εκκλησίας, του Χριστού μας, αξιωθήκαμε να ζήσουμε και φέτος το Πάσχα και να ακούσουμε το χαροποιό μήνυμα της Αναστάσεως!

Ξεδιπλώνονται μπροστά μου, όλα όσα περάσαμε αυτό το διάστημα, από το πρώτο σφράγισμα των εκκλησιών, το άνοιγμά τους με μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, τεστς κτλ), την κατατρομοκράτηση του ποιμνίου από τους ποιμένες(αν είναι δυνατόν!), την απροκάλυπτη προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων (ως μη ώφειλαν) και προπαντός την υπακοή στο λάθος, πάνω απ’όλα!

Εσχάτως, προ του Πάσχα, προέκυψε και η αλλαγή της ώρας της Αναστάσεως, αγνοώντας την παράδοση αιώνων! Ποιος μπορεί να είναι τόσο αφελής, ώστε να πιστεύει, ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό στις 12 το βράδυ και όχι στις 9;

Ψάχνοντας να βρούμε ναό να εκκλησιαστούμε, όλοι οι εν Χριστώ αδελφοί, ανά την Ελλάδα, πέφταμε σε κλειστές πόρτες και σφραγισμένες καρδιές. Οι περισσότεροι έλεγαν, ότι έχει σημασία να γιορτάσουμε την Ανάσταση και όχι η ώρα της Αναστάσεως. Φυσικά κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει, γιατί στις εννιά κι όχι στις δώδεκα. Η απάντηση ήταν ότι επρόκειτο για απόφαση του Καίσαρα!

Μέχρι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όλα ήταν αβέβαια. Μετά από πολλές απογοητεύσεις και ναός βρέθηκε και ιερείς και όλα έγιναν με τάξη και όπως θέλει ο Κύριός μας!

Ήταν το ωραιότερο “Χριστός Ανέστη” της ζωής μας! Με μάτια δακρυσμένα μέσα στο σκοτάδι, με τις φλόγες από τον Ιούδα να ανεβαίνουν ως κάθαρση για την προδοσία του Ιούδα και την απιστία τη δική μας, προβατάκια που βέλαζαν και πάνω μας ο πιο όμορφος κρητικός ουρανός!

Οι ψυχές μας γεμάτες αγαλλίαση! Τι ζητήσαμε, μέχρι τώρα, αν είναι προς ωφέλειαν, και δεν μας το έδωσες, Κύριέ μου; Εμείς κατηγορούμαστε για ανυπακοή και διχασμό και όχι όσοι εισάγουν καινοτομίες; Τότε και ο Κύριός μας θα κατηγορηθεί για διχασμό «Οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλά μάχαιραν», είπε ο Ίδιος.

Και αφού βρέθηκαν κάποιοι αγωνιστές ιερείς και επίσκοποι ακούμε, ότι πλέον οι εισαγγελείς στις περιοχές αυτές, σχηματίζουν δικογραφίες, για να ασκήσουν, μάλλον, ποινική δίωξη εναντίον τους. Αν είναι δυνατόν! Σε ένα χριστιανικό κράτος (ελπίζω όχι μόνο κατ’όνομα), να διώκονται ιερείς γι αυτό το “αδίκημα”. Δεν είδαμε ανάλογη ευαισθησία από τους εισαγγελείς της χώρας, όταν γίνονταν διαδηλώσεις για τα εργασιακά, τον Κουφοντίνα κ. α και χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν φανερά σε δρόμους και πλατείες! Μάλλον υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία!

Το τραγικότερο όλων όμως είναι να ξεκινά η δίωξη από τους ίδιους τους επισκόπους.

Σεβασμιώτατε Δράμας, κρίμα που έχετε και ποντιακή καταγωγή και οι πρόγονοί σας διώχθηκαν για την πίστη τους, αλλά από αλλόθρησκους εκείνοι. Σκεφτείτε να επιβάλλετε εσείς ποινές στους ιερείς σας, που έκαναν Ανάσταση, σύμφωνα με όσα ορίζουν οι οικουμενικές σύνοδοι της εκκλησίας μας! Αυτό τους υπαγόρευε η συνείδησή τους, αυτό έπραξαν! Η υπακοή κερδίζεται και δεν επιβάλλεται!

Όμως και εσείς και οι αγαπητοί εισαγγελείς της χώρας, με την επιλεκτική ευαισθησία, πρέπει να ξέρετε ότι οι ιερείς αυτοί, που ακολούθησαν την παράδοση της εκκλησίας, δεν φοβούνται ούτε τις ποινικές διώξεις ούτε τις αργίες. Ξέρουν ότι αρκούν λίγοι ιερείς, δυο τρεις επίσκοποι και χιλιάδες άνθρωποι θα ακολουθήσουμε εκείνους!

Και μην ξεχνάτε ποτέ :

“Φοβερὸν τὸ ἐμπεσεῖν εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος”!

Προηγούμενο άρθροΠαραποίηση του Ιερού Ευαγγελίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Επόμενο άρθροΜητροπολίτης κηρύττει στον ναό ψευδώς ότι πέρασε την ασθένεια του κορονοϊού!

Αφήστε μια απάντηση