Αρχική Διάφορα Ο πατρ. Βαρθολομαίος και τα 5 «εγώ» του Αντιχρίστου. (βίντεο)

Ο πατρ. Βαρθολομαίος και τα 5 «εγώ» του Αντιχρίστου. (βίντεο)

0
Ο πατρ. Βαρθολομαίος και τα 5 «εγώ» του Αντιχρίστου. (βίντεο)

Ο πατρ. Βαρθολομαίος και τα 5 «εγώ» του Αντιχρίστου. (βίντεο)

 

Ο πατρ. Βαρθολομαίος και τα 5 «εγώ» του Αντιχρίστου. (βίντεο)

σ.σ. Ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος έχει επαναλάβει πολλές φορές στις ομιλίες του ότι ο οικουμενισμός είναι ο πρόδρομος του Αντιχρίστου. Ο Άγιος Παΐσιος έχει πει ότι ο Αντίχριστος θα έχει 5 «εγώ». Θα πει: «Εγώ είμαι ο Ιμάμης, εγώ είμαι ο πέμπτος Βούδας, εγώ είμαι ο Χριστός που περιμένουν οι Χριστιανοί, εγώ είμαι αυτός που περιμένουν οι Ιεχωβάδες, εγώ είμαι ο Μεσσίας των Εβραίων.» Ας δούμε λοιπόν πώς ο πρωτοπόρος της λεγόμενης «οικουμενικής κίνησης» πατρ. Βαρθολομαίος ετοιμάζει το έδαφος για τα 5 «εγώ» του Αντιχρίστου.

 

Τα αποσπάσματα έρχονται από μία παλαιότερη συνέντευξη του πατρ. Βαρθολομαίου στον δημοσιογράφο / παρουσιαστή Τσάρλι Ρόουζ (Charlie Rose), ο οποίος για έναν περίεργο λόγο θεωρεί «Εκκλησία» και τους μουσουλμάνους χωρίς να τον διορθώνει ο πατρ. Βαρθολομαίος. (είναι αυτή μασονική θεώρηση ή κάνω λάθος;)


«ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Κατά την διάρκεια του Ιρακινού πολέμου κάποιες από τις πιο άγριες μάχες έγιναν μεταξύ Σιιτών και Σουνιτών μέσα στην Εκκλησία. Οι μάχες των σεκταριστών ήταν οι πιο σφοδρές. Παράλληλα την ίδια ώρα υπάρχει ελπίδα στο Ιράκ ότι οι Κούρδοι, οι Σιίτες και οι Σουνίτες μπορούν να τα βρουν.

ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Γι’ αυτό χρειαζόμαστε τον διαθρησκειακό διάλογο. Γι’ αυτό το οικουμενικό πατριαρχείο έλαβε αυτό το μήνυμα πριν από 25 χρόνια και ξεκίνησε αυτούς τους διαλόγους μεταξύ των διαφόρων μονοθεϊστικών θρησκειών. Για να επέλθει περισσότερη κατανόηση, αμοιβαίος σεβασμός και να αποφευχθεί ο θρησκευτικός φανατισμός, ο φονταμενταλισμός, και να δώσει την ευκαιρία στα ανθρώπινα όντα να δουν ο ένας τον άλλον σαν αδέλφια. Διότι έχουμε όλοι δημιουργηθεί από τον ίδιο Θεό και ως εκ τούτου είμαστε αδελφοί και αδελφές. Έχουμε τον ίδιο ουράνιο πατέρα όπως κι αν τον αποκαλούμε.

ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Απ’ όλες τις θρησκείες έχουμε τον ίδιο ουράνιο πατέρα.

ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Φυσικά. Ο Θεός είναι ένας, ανεξαρτήτως από το όνομα που θα του δώσουμε, Αλλάχ ή Γιαχβέ κτλ. Ο Θεός είναι ένας και εμείς είμαστε τα παιδιά του και πρέπει να αγαπάμε και να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον.»

Για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα πού ακριβώς βάζει την Ορθοδοξία ο πατρ. Βαρθολομαίος ας δούμε λίγο πιο πριν στο βίντεο την απάντηση που έδωσε στο εξής ερώτημα:

«ΤΣΑΡΛΙ ΡΟΟΥΖ: Κανείς θα μπορούσε να ρωτήσει, με όλον τον σεβασμό, κάνει η Εκκλησία αρκετά; Επικοινωνεί η Εκκλησία όπως πρέπει; Είτε είναι το Ισλάμ, είτε η Χριστιανοσύνη, είτε ο Ιουδαϊσμός. Η τεράστια ευθύνη είναι να μας κάνει να καταλάβουμε αξίες, δικαιοσύνη, ισότητα.

ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Η θρησκεία έχει κάνει πολλά μέσα στους αιώνες. Για εμάς τους Χριστιανούς, η Χριστιανοσύνη δίνει το πιο δυνατό μήνυμα και η ουσία της Χριστιανικής μας πίστης είναι η αγάπη και ο σεβασμός για το ανθρώπινο πρόσωπο. Αλλά ούτε η Χριστιανοσύνη, ούτε οι άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες πέτυχαν να φέρουν ειρήνη και αγάπη και σεβασμό σε όλον τον πλανήτη, όπως το βιώνουμε κάθε μέρα. Διότι οι εκπρόσωποι των θρησκειών είναι επίσης άνθρωποι, που σημαίνει δεν είναι τέλειοι, έχουν τις δικές τους «αμαρτίες» (σ.σ. το έβαλε σε εισαγωγικά!) Έχουν τις δικές τους αδυναμίες και επιθυμίες να εκπληρώσουν τα ιερά τους καθήκοντα. Μερικές φορές μας εμποδίζουν όχι εσωτερικοί αλλά εξωτερικοί λόγοι από το να εκπληρώσουμε την ιερή μας αποστολή και το καθήκον. Γι’ αυτόν τον λόγο, οτιδήποτε οι θρησκείες ανακηρύσσουν και υπόσχονται δεν είναι η πραγματικότητα στην ζωή της ανθρωπότητας.»


Ένα σύντομο σχόλιο.
Ξεκινώντας από το τέλος βλέπουμε τον πατριάρχη να ομολογεί ότι οι θρησκείες ό,τι έκαναν έκαναν, δεν μπορούνε να βοηθήσουν άλλο την ανθρωπότητα. Εκ πρώτης όψεως αυτό δεν ακούγεται τόσο άσχημο, μόνο που μέσα στις θρησκείες βάζει και την Ορθοδοξία την οποία απλά βλέπει ως λίγο καλύτερη από τις άλλες αλλά και αυτή δίχως να έχει εκπληρώσει τον σκοπό της. Δεν έχουμε εμείς την αποκαλυφθείσα Πίστη; Τί λέει στο Σύμβολο της Πίστεως; Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν πιστεύει. Εάν πίστευε δεν θα μιλούσε έτσι. Ο Χριστός είπε να γίνουμε άγιοι και ότι θα είμαστε ανάμεσα σε λύκους. Ο Βαρθολομαίος που δεν πιστεύει και δεν ενδιαφέρεται αντί να θέλει να γίνει άγιος ανάμεσα σε λύκους πάει να «κλέψει» στον αγώνα και να τα βρει με τους λύκους! Ο πατριάρχης θέλει να θυσιάσει την μέλλουσα αιώνια ζωή για τούτη την εφήμερη, ενώ οι Άγιοι έκαναν το αντίθετο, πέρασαν τούτη την ζωή αθόρυβα χωρίς να της δώσουν πολύ σημασία και προετοιμάστηκαν για την αιώνια ζωή. Πιστεύει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ότι υπάρχει μέλλουσα ζωή; Δεν φαίνεται πουθενά αυτό στα λεγόμενά του. Φαίνεται τόσο απασχολημένος με τα του κόσμου τούτου και έτοιμος να θυσιάσει και πράγματα που δεν του ανήκουν. Τους Αγίους τους ξέρει μόνο για να κάνει αγιοκατατάξεις και να «κλείνει συμφωνίες». Αν έβλεπε τους Αγίους ως ζωντανές αποδείξεις της Αλήθειας του Ευαγγελίου, και όχι ως θύματα του αρχεκάκου όφεως, θα φρόντιζε ο ίδιος να γίνει άγιος και δεν θα τολμούσε να συγκρίνει την Ορθοδοξία με τις διάφορες θρησκείες. Αυτά τα ολίγα με ένα μεγάλο ερώτημα να πλανάται: Τί δουλειά έχει στην θέση του προκαθημένου του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στην Ορθοδοξία;


 

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση