Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει (άγιος Παϊσιος)

Κόκκινο πανί για τους κατοίκους της Ικαρίας ο Κ. Μητσοτάκης

Η επιβεβαίωση μιας προφητείας του αγίου Παϊσίου

Ό,τι έχει πει ο άγιος Παϊσιος, επιβεβαιώνεται με …μαθηματική ακρίβεια στις μέρες μας. Αν και έχουμε πολύ (;) δρόμο ακόμα ώστε να συμβούν όλα τα γεγονότα, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε ο πρωθυπουργός στο νησί της Ικαρίας από τους εκεί κατοίκους.

Το γεύμα του ανέμελου πρωθυπουργός μας, παρουσία άλλων 15 (!), ήταν κάτι το οποίο δεν διέφυγε της προσοχής των κατοίκων και φαίνεται πως υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Το σχετικό ρεπορτάζ από το ΕΘΝΟΣ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσω των social media που δείχνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γευματίζει, μαζί με συνεργάτες του, στη βεράντα σπιτιού, κατά τη σημερινή επίσκεψή τους στους Φούρνους Ικαρίας. Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε από γείτονα και αναρτήθηκε στο Twitter, φαίνεται ο πρωθυπουργός να γευματίζει με τουλάχιστον 15 άτομα, που κάθονται σε δύο διαφορετικά τραπέζια.

Εικόνα

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες των «κόκκινων περιοχών» για σήμερα και αύριο από τις 18:00, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στα social media, ενώ αναμένεται και αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες ώρες.

Το σπίτι, στο οποίο γευματίζει ο πρωθυπουργός, ανήκει στον βουλευτή Σάμου της Νέας ΔημοκρατίαςΧριστόδουλο Στεφανάδη, ο οποίος μιλώντας στο ethnos.gr, επιβεβαίωσε τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο σπίτι του και την αυθεντικότητα ουσιαστικά της φωτογραφίας, τονίζοντας ωστόσο πως «είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Στο ένα τραπέζι κάθισαν 7 άτομα και στο άλλο 4», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Αλέξανδρο Διαμάντη και τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γευμάτισε με συνεργάτες και τοπικούς παράγοντες της περιοχής.

Πάντως, στη φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου, πέραν των καθήμενων, υπάρχουν και τουλάχιστον άλλοι 6 άνθρωποι όρθιοι σε πολύ μικρή απόσταση.

Την ίδια στιγμή, αποδοκιμασίες συνάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Ικαρίας λόγω της περιοδείας του στα ακριτικά νησιά.  


 

Το τι ακολούθησε τις επόμενες ώρες στην Ικαρία, δεν λέγεται. Χαρακτηριστικό είναι τα παρακάτω βίντεο.

Εμείς το μόνο που έχουμε να θυμηθούμε είναι τα όσα μας είπε ο άγιος Παΐσιος. Η ιστορία έχει δρόμο ακόμα και η προφητεία δεν έχει εκπληρωθεί, αλλά ο γράφων πιστεύει ότι δεν είμαστε και πολύ μακριά….

Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.

(Άγιος Παΐσιος ~ Μαρτυρίες προσκυνητών , Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 425-426)

Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει (άγιος Παΐσιος)
Προηγούμενο άρθροΦώτιος ὁ Μέγας – Ἐπιστολὴ πρὸς Βούλγαρον Ἡγεμόνα
Επόμενο άρθροΗ Νεορθόδοξη Εκκλησία της Φινλανδίας (Ένα τραγικό φαινόμενο)

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά η πρώτη φορά είναι που ο κόσμος έχει αγανακτήσει μαζί τούς, ειδικά στην Ελλάδα; Και γιατί κάθε φορά που ένας Άγιος πει κάτι πρέπει να θεωρείται προφητεία που σώνει και καλά θα πραγματοποιηθεί; Δεν δικαιούνται οι Άγιοι να εκφέρουν την άποψη τους και να χρησιμοποιούν την κρίση που τους έδωσε ο Θεός, όπως κάνουμε όλοι; Για να μην αναφέρω ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις προφορικές μαρτυρίες προσκυνητών. Ο πατήρ Σάββας Αχιλλέως ουκ ολίγες φορές έλεγε ότι άλλα έλεγε και άλλα μετέφεραν οι Χριστιανοί που τον άκουγαν. Έλεος πια…Αυτό που ΣΙΓΟΥΡΑ έχει πει ο Άγιος είναι για την ψηφιακή ταυτότητα που θα αντικατασταθεί από το σφράγισμα η οποία έρχεται ολοταχώς.

    • Το βιβλίο πάντως, που τα γράφει, θεωρείται από τα πλέον γνωστά και αξιόπιστα.

      Θα δείξει…

Αφήστε μια απάντηση