Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία! (Βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία! (Βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ σε παιδιά την Θεία Κοινωνία!
«ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ!»

Στις 24 Αυγούστου 2021 στην εορτή του Πατροκοσμά, ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ την συμμετοχή των πιστών στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, διατάζοντας από το Ιερό Βήμα όπως θα ακούσετε στο βίντεο : «Παρακαλώ να προσέλθουν οι μοναχές και να κοινωνήσουν μόνο!»

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο μοναστήρι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού – που βρίσκεται λίγο έξω απ’ το Τορόντο την ημέρα της πανηγύρεως του. Το μοναστήρι είναι ένα από τα 18 μοναστήρια που ίδρυσε ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεϊτης το 1993.

Εφόσον κοινώνησαν οι μοναχές, απαγορεύτηκε η προσέλευση των λαϊκών στο ιερό μυστήριο [όπως πρέπει να τηρείται κανονικά]….Παρευρισκόμενοι στην πανήγυρη του μοναστηριού ήταν εκατοντάδες προσκυνητές, ανάμεσα τους και πάρα πολλοί νέοι και παιδιά όλων των ηλικιών, οι οποίοι παρέμειναν όλοι ακοινώνητοι!

Συνειδητοί πιστοί που ενοχλήθηκαν από την : «εντολή» του Αρχιεπισκόπου, σεβόμενοι την ιερότητα του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, περίμεναν υπομονετικά μετά το «Δι’ ευχών» για να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να καλέσουν τον Αρχιεπίσκοπο σε διάλογο, τον οποίο μπορείτε να ακούσετε την ώρα που διανέμεται το αντίδωρο στο βίντεο.

Το πρόβλημα αλλαγής της μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας στην Ιερά Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή του Καναδά, άρχισε τον Ιούνιο του 2020 και συνεχώς εξελίσσεται! Ένα πρόβλημα το οποίο παραδόξως δεν έχει απασχολήσει τις άλλες Ορθόδοξες δικαιοδοσίες του Καναδά (πχ. Ρώσων, Σέρβων, Ρουμάνων, Αντιοχιανών, Βουλγάρων, Γεωργιανών κτλ.).

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Σωτήριος συνεχόμενα πιέζει τις Μοναχές να εφαρμόσουν την χρήση πολλαπλών κουταλιών στο μοναστήρι, το οποίο αντιστέκεται δυναμικά! Συγχαίρουμε, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την στάση της αδελφότητας που ομολογιακά συντηρεί την Ιερά Παράδοση!

-https://www.youtube.com/watch?v=e0Pkp2Ciwy0

 

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

 


Σχόλιο Χρήστου Βλαμάκη για orthopraxia.gr

Αν ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης έβλεπε τον σατανά ξαπλωμένο στην αγία τράπεζα, εκείνα τα χρόνια, σήμερα τι θα έβλεπε; Αδέρφια μου, έχουμε ξεπεράσει όλες τις αιρέσεις, όλων των εποχών.

Σήμερα το επίπεδο το δικό μας έχει φτάσει πολύ χαμηλά και δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε Χριστιανοί στην πράξη. Και επειδή το μεγαλύτερο μέρος των πιστών είναι εντελώς ακατήχητο, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία αποτείχιση κανονική (που αν δεν είναι τώρα η ώρα, τότε πότε είναι δηλαδή…).

Και κάτι τελευταίο…

Το ελάχιστο που θα μπορούσαν να κάνουν οι μοναχές θα ήταν να μην κοινωνήσουν, όταν οι υπόλοιποι στερήθηκαν την Θεία Κοινωνία.

Προηγούμενο άρθροΟ πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ [2.9.1982]
Επόμενο άρθροΓέροντας Γαβριήλ,…διακοπή μνημόνευσης και κανόνες.

Αφήστε μια απάντηση