Κινέζοι ειδικοί σε θέματα υγείας ζητούν να ανασταλεί η χρήση του εμβολίου της Pfizer για ηλικιωμένους μετά από τους θανάτους στη Νορβηγία.

Εμβόλιο Κορωνοϊού: Δώρο Θεού ή «δώρο» της αντίχριστης εξουσίας στους ανυποψίαστους πολίτες;

Κινέζοι ειδικοί υγείας κάλεσαν τη Νορβηγία και άλλες χώρες να αναστείλουν τη χρήση εμβολίων COVID-19 με βάση το mRNA που παράγονται από εταιρείες όπως η Pfizer, ιδίως μεταξύ ηλικιωμένων, λόγω της αβεβαιότητος της ασφάλειας των εμβολίων μετά το θάνατο 23 ηλικιωμένων Νορβηγών (που εμβολιάστηκαν).

Το νέο εμβόλιο mRNA αναπτύχθηκε βιαστικά και δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ σε μεγάλη κλίμακα για την πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών. Η ασφάλειά του δεν είχε επιβεβαιωθεί για χρήση σε ανθρώπους σε μεγάλη κλίμακα, δήλωσε ένας Κινέζος ανοσολόγος.

Τα περιστατικά θανάτου στη Νορβηγία απέδειξαν επίσης ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA COVID-19 δεν ήταν τόσο καλή όσο αναμενόταν, ανέφεραν ειδικοί.

Μέχρι την Πέμπτη, η Νορβηγία έχει αναφέρει 23 θανάτους σε σχέση με τον εμβολιασμό.

«Μέχρι στιγμής, 13 από αυτούς έχουν αξιολογηθεί. Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να έχουν συμβάλει σε μια σοβαρή κατάσταση σε αδύναμους ηλικιωμένους», δήλωσε ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων στον ιστότοπό του.

Όλοι οι θάνατοι έχουν συμβεί σε αδύναμους, ηλικιωμένους ασθενείς σε γηροκομεία. Όλοι είναι άνω των 80 ετών και μερικοί από αυτούς άνω των 90 ετών, ανέφεραν τα Νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

Στη Νορβηγία χρησιμοποιούνται δύο εμβόλια COVID-19, το Comirnaty, από τη BioNTec / Pfizer και τη Moderna. Τα εμβόλια έχουν αναπτυχθεί με τεχνολογία mRNA και έχουν λάβει προσωρινή έγκριση στην ΕΕ, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Η Νορβηγία ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στα τέλη Δεκεμβρίου, με τους ηλικιωμένους πολίτες και τους κατοίκους των γηροκομείων να δέχονται πρώτοι τον  εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ήταν άνω των 85.

Ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων παραδέχτηκε ότι οι μελέτες που αποτελούν τη βάση για την προσωρινή έγκριση του εμβολίου περιελάμβαναν πολύ λίγα άτομα ηλικίας άνω των 85 ετών, και  λίγα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με το πώς τυχόν παρενέργειες θα επηρεάσουν αυτές τις ηλικιακές ομάδες, όμως παράλληλα πρόσθεσε, “υποθέτουμε ότι οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα είναι σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες στους ηλικιωμένους με εκείνους άνω των 65 ετών. “

Κινέζοι ειδικοί δήλωσαν ότι ένα περιστατικό θανάτου πρέπει να εκτιμηθεί προσεκτικά για να καταλάβει κάποιος εάν ο θάνατος προκλήθηκε από εμβόλια ή άλλες προϋπάρχουσες καταστάσεις αυτών των ατόμων.

Ο Yang Zhanqiu, ένας ιολόγος από το Πανεπιστήμιο Wuhan, δήλωσε στο Global Times, ότι το περιστατικό θανάτου, εάν αποδειχθεί ότι προκαλείται από τα εμβόλια, δείχνει  ότι η επίδραση του εμβολίου Pfizer και άλλων εμβολίων mRNA δεν είναι τόσο καλή όσο αναμενόταν, καθώς ο κύριος σκοπός των εμβολίων mRNA είναι η θεραπεία των ασθενών.

Τα εμβόλια mRNA διδάσκουν τα ανθρώπινα κύτταρα να παράγουν μια πρωτεΐνη για να προκαλέσουν μια ανοσοαπόκριση. Τότε, η ανοσολογική απόκριση μπορεί να προστατεύσει τους ανθρώπους από τη μόλυνση εάν ο πραγματικός ιός εισέλθει στο σώμα.

Εν τω μεταξύ, τοξικές ουσίες μπορεί να αναπτυχθούν καθ ‘όλη τη διαδικασία των εμβολιασμών mRNA. Έτσι, η ασφάλεια των εμβολίων δεν μπορεί να διασφαλιστεί πλήρως, είπε ο Γιανγκ.

Αλλά αυτό δεν ισχύει για τα αδρανοποιημένα εμβόλια στην Κίνα, τα οποία έχουν πιο ώριμη τεχνολογία, είπε ο Γιανγκ. (καλά, εδώ γελάμε) 

Ένας ανοσολόγος με έδρα το Πεκίνο, ο οποίος επιθυμεί την ανωνυμία του, δήλωσε στο Global Times ότι ο κόσμος θα πρέπει να αναστείλει τη χρήση του εμβολίου mRNA COVID-19 που χορηγεί η Pfizer, καθώς αυτή η νέα τεχνολογία δεν έχει αποδειχθεί ασφαλής σε χρήση μεγάλης κλίμακας, ή στην πρόληψη τυχόν μολυσματικών ασθενειών.

Οι ηλικιωμένοι, ειδικά εκείνοι άνω των 80 ετών, δεν πρέπει να  να λάβουν το εμβόλιο  για τον COVID-19, είπε.

Είπε επίσης, ότι τα άτομα άνω των 80 ετών έχουν ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πιο επιρρεπή σε δυσμενείς καταστάσεις. Επομένως, θα πρέπει να συνιστάται η λήψη φαρμάκων για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

Η Κίνα ξεκίνησε τον εμβολιασμό για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 59 ετών, καθώς οι στατιστικές για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και άτομα ηλικίας 18 ετών και κάτω ήταν σχετικά μικρή κατά τη διάρκεια κλινικών δοκιμών των εμβολίων. Επομένως, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε πλήρως την αποτελεσματικότητα και τις παρενέργειες για αυτές τις δύο ομάδες, δήλωσε ένας ειδικός υγείας που εδρεύει στο Πεκίνο (που επίσης ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος).

 

Μετάφραση orthopraxia.gr από εδώ

Προηγούμενο άρθροΑΙΣΧΟΣ! Αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής Βιοηθικής της εκκλησίας της Ελλάδος ο Σ. Τσιόδρας και πρόεδρος της επιτροπής ο Μεσογαίας Νικόλαος!!!
Επόμενο άρθροΟ Νεκτάριος Αργολίδος απαντάει στον Αργολίδος Νεκτάριο. Όταν σε τιμωρούν τα ίδια σου τα λόγια…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. > Αλλά αυτό δεν ισχύει για τα αδρανοποιημένα εμβόλια στην Κίνα, τα οποία έχουν πιο ώριμη τεχνολογία, είπε ο Γιανγκ. (καλά, εδώ γελάμε)

    Γενικά, αυτή την τεχνολογία χρησιμοποιούν όλα τα κοινά εμβόλια, τα οποία έχουμε ήδη κάνει. Παίρνουν τον ιό και τον σακατεύουν, πριν τον βάλουν στο εμβόλιο.
    Αλλά, και πάλι, δεν μπορεί να πει κανείς αν είναι ασφαλές, γιατί δεν δοκιμάστηκε σωστά. Και επίσης, στα χέρια μιας επικίνδυνης κυβέρνησης, καθετί ακίνδυνο γίνεται όπλο μαζικής καταστροφής και γενοκτονίας.

Αφήστε μια απάντηση