Νέα στοιχεία για το Κελλί που παραχωρείται στους Ουκρανούς σχισματο-αιρετικούς από την Μονή Παντοκράτορος. (βίντεο)

Νέα στοιχεία για το Κελλί που παραχωρείται στους Ουκρανούς σχισματο-αιρετικούς από την Μονή Παντοκράτορος. (βίντεο)

Τον Δεκέμβριο του 2021 με απόφαση της Γεροντίας της Μονής Παντοκράτορος το Κελλί των Αγίων Αρχαγγέλων (Φαλακρού) παραχωρήθηκε στους σχισματο-αιρετικούς και συγκεκριμένα στον «ιερομόναχο» Παΐσιο (Κριλ) για κατοίκηση και ανοικοδόμηση.

 

Τον Δεκέμβριο του 2022 ξεκίνησαν οι εργασίες.

 

 

Η Μονή Παντοκράτορος έχει ανοίξει και τραπεζικό λογαριασμό! για την ανέγερση του οικήματος, το οποίο σύμφωνα με τους αχειροτόνητους σχισματο-αιρετικούς φιλοουνίτες θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και όχι από κρατικές χορηγίες.

Μονή Παντοκράτορος
Λογαριασμός Τράπεζας Πειραιώς
GR01722000005200015448609
Κωδικός Swift – BIC: PIRBGRAA
Υποκατάστημα: Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 00302310254880

Μέσα στο 2023 οι σχισματικοί ευελπιστούν να τελέσουν την πρώτη «θεία λειτουργία»!

Νέα στοιχεία για το Κελλί που παραχωρείται στους Ουκρανούς σχισματο-αιρετικούς από την Μονή Παντοκράτορος. (βίντεο)

Οι σχισματικοί εύχονται να ολοκληρωθεί σύντομα το έργο με τις προσευχές των μεγάλων ασκητών που έζησαν εκεί και με την προστασία της Παναγίας!

Το ερώτημα παραμένει. Ποιός ο ρόλος της Ιεράς Επιστασίας σε όλο αυτό; Πώς το επέτρεψε; Μέχρι πού φθάνουν τα όρια του αυτοδιοίκητου της κάθε Μονής; Θα μπορούσε για παράδειγμα μία Μονή να παραχωρήσει Κελλί σε μωαμεθανούς, παπικούς, προτεστάντες, ουνίτες, ινδουιστές κ.α; Ποιά διαφορά υπάρχει εδώ; Δεν θίγει η παρουσία των σιχσματο-αιρετικών τον χαρακτήρα ολοκλήρου του Αγίου Όρους; Δεν έχουν λόγο σε αυτό και οι άλλες Μονές; Ας μας απαντήσει κάποιος.

Υπενθυμίζω παλαιότερο δημοσίευμα στο οποίο οι ηγούμενοι Παντοκράτορος και Ξενοφώντος, Γαβριήλ και Αλέξιος αντιστοίχως, καλούσαν τον ΨευδοΚιέβου Ντουμένκο να έλθει στο Άγιον Όρος για να συλλειτουργήσουν. Ε λοιπόν, να πως θα γίνει. Θα έλθει να επισκεφθεί το Κελλί των Αγίων Αρχαγγέλων! Δείτε τους αξιολύπητους ηγούμενους να καλούν τον αχειροτόνητο Σέργιο Ντουμένκο να λειτουργήσει μαζί τους! ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

Εν τω μεταξύ, τρέξτε όλοι στην Μονή Παντοκράτορος (αφήνουμε έξω Κελλιά και Σκήτες που ενδεχομένως διαφοροποιούνται αλλά που χρειάζεται να πάρουν σθεναρή στάση) για να καταθέσετε τον όβολόν σας και να τους ευχαριστήσετε για άλλο ένα ύπουλο μαχαίρωμα που κατάφεραν στην καρδιά της Ορθοδοξίας.

 

Πληροφορίες από:

*Vasil Rudnitsky, γραμματέα Τύπου της «επισκοπής» Ρίβνε της OCU ΕΔΩ και ΕΔΩ

*Ειδική ιστοσελίδα των σχισματο-αιρετικών (ουκρανικά) για το Κελλί τον Αγίων Αρχαγγέλων (Φαλακρού) στο Άγιον Όρος https://uathos.com/


 

Σχετικό: Οι αχειροτόνητοι σχισματικοί βρήκαν Κελλί στο Άγιον Όρος

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Προηγούμενο άρθροΟ Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος καὶ τὸ «σχίσμα» τῶν Ιωαννιτών 1.
Επόμενο άρθροΑὐτοί πού δέν εἶναι καλά πνευματικά, εἶναι μερικοί ἱερωμένοι πού σπουδάζουν ψυχολογία, γιά νά βοηθήσουν τίς ψυχές (μέ ἀνθρώπινες τέχνες)

Αφήστε μια απάντηση