Αρχική Ορθοδοξία Με μάσκα και γάντια οι Ορθόδοξοι ιερείς στην Ιταλία!

Με μάσκα και γάντια οι Ορθόδοξοι ιερείς στην Ιταλία!

0
Με μάσκα και γάντια οι Ορθόδοξοι ιερείς στην Ιταλία!

Σημείωση Χρήστου Β.: Ό,τι ζητήσει η εκάστοτε κυβέρνηση ,(Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική) μας λένε, πως πρέπει να το σεβαστούν. Αν τελικά, αύριο-μεθαύριο ζητήσουν οι Τούρκοι από τον Πατριάρχη να βγει με μπούρκα, αυτός θα πρέπει να υπακούσει; 

 

Με μάσκα και γάντια οι Ορθόδοξοι ιερείς στην Ιταλία

Λίγο πριν το άνοιγμα των εκκλησιών με τη συμμετοχή πιστών στην Ιταλία, που συνέβη ακριβώς την ίδια Κυριακή με την Ελλάδα, το ιταλικό κράτος εξέδωσε ένα πρωτόκολλο, που θα επέτρεπε την επιστροφή των πιστών στις λατρευτικές συνάξεις και τα μυστήρια για όλες τις θρησκευτικές ομολογίες. Στο πρωτόκολλο αυτό υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, ενώ αναφέρεται ρητά πως οι κληρικοί δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους πιστούς κατά το Μυστήριο!

Το κείμενό του πρωτοκόλλου αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Ορθοδόξου Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης και του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, ενώ βρίσκεται ανηρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα της αυτής Μητροπόλεως.

Στην παράγραφο, που τιτλοφορείται ως «Attenzioni da osservare nelle funzioni liturgiche» (Παρατηρήσεις που πρέπει να προσεχθούν στις λειτουργικές πρακτικές) αναφέρονται όλες οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν αναφορικά με την τέλεση εσπερινού, Θείας λειτουργίας και ακολουθιών εν γένει.

Στην 2.1 αναφέρεται πως πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ιερέων, προκειμένου να τηρηθούν οι κανονισμοί σχετικά με τις αποστάσεις ασφαλείας. Στην 2.2. αναφέρεται ότι επιτρέπεται η παρουσία ενός ψάλτη, ο οποίος θα ψάλλει με χαμηλή φωνή. Στην 2.3 αναφέρεται πως οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου, ενώ στην 2.4 αναφέρεται η σημαντικότερη αλλαγή που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο μερών: ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο αυτή αναφέρεται επακριβώς: «Η Θεία Κοινωνία θα δίδεται αφού ο ιερεύς θα έχει φροντίσει την υγιεινή των χεριών του και θα έχει φορέσει γάντια μιας χρήσηςΟι κληρικοί θα πρέπει να φορούν μάσκα, καλύπτοντας τη μύτη και το στόμα και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις – θα πρέπει δε να προσφέρουν την Θεία Ευχαριστία στο τέλος της Θείας Λειτουργίας χωρίς να έρχονται σε επαφή με τους πιστούς».

Απόδοση από την ιταλική γλώσσα: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: orthodoxianewsagency

Το είδαμε: ΑΚΤΙΝΕΣ

Αφήστε μια απάντηση