Αρχική Διάφορα Νεαρή γυναίκα που “έκανε μετάβαση φύλου” ασκεί δίωξη στο Βρετανικό σύστημα υγείας

Νεαρή γυναίκα που “έκανε μετάβαση φύλου” ασκεί δίωξη στο Βρετανικό σύστημα υγείας

0
Νεαρή γυναίκα που “έκανε μετάβαση φύλου” ασκεί δίωξη στο Βρετανικό σύστημα υγείας

Νεαρή γυναίκα που “έκανε μετάβαση φύλου” ασκεί δίωξη στο Βρετανικό σύστημα υγείας

 

Νεαρή γυναίκα που "έκανε μετάβαση φύλου" ασκεί δίωξη στο Βρετανικό σύστημα υγείας

 

Η Keira Bell, 23 ετών σήμερα, άρχισε να «μεταβαίνει σε άντρα» σε ηλικία μόλις 17 ετών. Τώρα έχει μετανιώσει για όλη τη διαδικασία, και την περασμένη εβδομάδα κινήθηκε σε μια νομική διεκδίκηση – ορόσημο για τα Royal Courts of Justice του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά της Κλινικής Tavistock και του Portman NHS Trust.

Σε μια συνέντευξή της δήλωσε πως οι ανωτέρω επιβεβαίωσαν την «τρανς» επιθυμία της, χωρίς να διερευνήσουν  γιατί ένιωθε έτσι: «απλά την αποδέχθηκαν και προσπάθησαν να προσαρμοστώ σε αυτή τη κατάσταση [βάζοντάς με ] στο δρόμο  της θεραπείας».

Λίγο μετά την ηλικία των 16 ετών, η Bell παραπέμφθηκε στο Κέντρο Tavistock (μια ειδική κλινική ψυχικής υγείας που εδρεύει στο βόρειο Λονδίνο), όπου της χορηγήθηκαν αποκλειστές εφηβείας (puberty blockers) και στη συνέχεια τεστοστερόνη. Αυτά, όπως η ίδια λέει,  εκβίασαν πολλές αλλαγές στο εφηβικό σώμα της. Η φωνή της έγινε βαθιά, αυξήθηκε η τριχοφυϊα στο πρόσωπο και το σώμα της, και η σεξουαλική της ορμή αυξήθηκε. Τα οστά της άρχισαν να χάνουν πυκνότητα, εμφανίστηκαν συμπτώματα που συνήθως συνδέονται με την εμμηνόπαυση και τα δάκρυά της στέγνωσαν – σε στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης, τώρα πια αντιδρούσε με ένα λυγμό στο λαιμό της αντί να χύνει δάκρυα.

Φεύγοντας από το κολέγιο, άλλαξε όνομα παίρνοντας ιδέες από τους γύρω της, και υπέβαλε αίτηση για πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου εγκεκριμένο από την κυβέρνηση, το οποίο και την κατέστησε επίσημα άνδρα. Την ίδια στιγμή παραπέμφθηκε από τους γιατρούς της για διπλή μαστεκτομή, στην οποία υποβλήθηκε σε ηλικία 20 ετών, το 2017.

Ωστόσο, δε διερευνήθηκαν τα προσωπικά της προβλήματα. Οι γονείς της είχαν χωρίσει, όταν ήταν περίπου πέντε ετών και εκείνη και η αδερφή της περνούσαν το χρόνο τους από τον ένα γονιό στον άλλο. Καθώς πάντα ένιωθε «αγοροκόριτσο», όταν έφτασε στα εφηβικά της χρόνια, άρχισε να αισθάνεται απομονωμένη από τους συνομηλίκους της, να διαφέρει από τα άλλα κορίτσια που γνώριζε, ενώ άρχισε να υποφέρει και από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Η Bell περιγράφει ότι περίπου ένα χρόνο μετά τη χειρουργική επέμβαση στο στήθος της άρχισε να έχει σοβαρές αμφιβολίες… Όταν βρισκόταν σε παρέα ανδρών, ποτέ δεν ένιωθε να ταιριάζει με αυτούς και κάποτε συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν η ίδια με τους βιολογικούς άντρες: «Θα ήμουν για πάντα γυναίκα ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπάθησα», λέει η ίδια και συνεχίζει:«Απλώς είμαι γυναίκα… Και αυτή είναι η αλήθεια.»

Τώρα ευρισκόμενη σε μία σχέση με άτομο του ίδιο φύλου πιστεύει ότι το υπόλοιπο της ζωής της θα «επηρεαστεί αρνητικά» επειδή, στην προσπάθειά της να βρει την ηρεμία και την ευτυχία, πήρε ως έφηβη μια «παρορμητική απόφαση» όπως και πολλοί  άλλοι σε αυτή την ηλικία. (Σίγουρα το κάνουν και σε ολοένα αυξανόμενους αριθμούς: οι παραπομπές στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Ταυτότητας Φύλου του Tavistock αυξήθηκαν από 97 περιπτώσεις το 2009 σε 2.590 το 2018, με τα κορίτσια να αποτελούν το 76% των περιπτώσεων.)

Έχει καταγραφεί με σαφήνεια ο ρόλος του Ίντερνετ και της πίεσης των συνομηλίκων που καθοδηγούν αυτή τη trans τάση, αλλά μέχρι στιγμής οι σχολικές τάξεις όπου διαμορφώνονται αυτές οι απόψεις φαίνεται να είναι πολύ απασχολημένες “απολαμβάνοντας τη βόλτα στο βαγόνι”, ώστε να πατήσουν τα φρένα. Αντίθετα όμως με το σχολείο, τον περασμένο μήνα, η Υπηρεσία Προτύπων Διαφήμισης (ASA) σκέφτηκε να απαγορεύσει τις διαφημίσεις στο Instagram της «πώλησης αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων στα έφηβα κορίτσια», όπως  διογκωτικά χειλιών και βελτιώσεις στο στήθος, καθόσον πρωτύτερα οι διαφημιστές δήλωσαν ότι διαπίστωσαν αύξηση του αριθμού των παιδιών που τοποθετούσαν προθέματα για να μοιάζουν με τους τηλεοπτικούς αστέρες των ριάλιτι που ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ενώ είναι παράνομο να πραγματοποιούνται αισθητικές επεμβάσεις σε άτομα κάτω των 18 ετών και σε αντίθεση με τη διαφήμιση στα τρόφιμα και ποτά που θεωρούνται υψηλά σε λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι, δεν υπάρχουν διαφημιστικοί περιορισμοί για τις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Ωστόσο, ο διευθυντής των επιτροπών της ASA, Shahriar Coupal, δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική διαβούλευση προκειμένου να τεθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στη διαφήμιση κοσμητικών επεμβάσεων για  την ενίσχυση των προστατευτικών μηχανισμών για τους νέους και την καλύτερη προστασία τους από πιθανές βλάβες».

Και όμως τα τελευταία χρόνια, σε ανεξέλεγκτα τηλεοπτικά προγράμματα και στο διαδίκτυο,  έχει πουληθεί στους νέους η απίστευτα βλαβερή ιδέα ότι ένας άντρας μπορεί να γίνει γυναίκα και μια γυναίκα μπορεί να γίνει άντρας – ή ακόμη και ότι μπορεί να έχουν γεννηθεί σε λανθασμένο σώμα. Η κυβέρνηση έχει πλέον καταστήσει σαφές ότι τέτοια μηνύματα πρέπει να εξαιρούνται από τα μαθήματα σχέσεων και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, διότι αυτά τα μηνύματα είναι προσκολλημένα στον μύθο ότι οι ενήλικες μπορούν να «αλλάξουν φύλο» – και ότι ένα πιστοποιητικό αναγνώρισης φύλου μπορεί να πραγματοποιήσει το αδύνατο, δηλ. να κάνει τις γυναίκες επίσημα άνδρες και το αντίστροφο.

Παρ΄ όλα αυτά  η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (National Health Service, NHS) θα πληρώνει για όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις και τις ορμόνες που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία μετάβασης, καθώς και για τα αναπόφευκτα σωματικά προβλήματα που προκύπτουν από αυτήν  και τα μη καταγεγραμμένα ψυχολογικά προβλήματα – ενώ συγχρόνως ενημερώνει τους φορολογούμενους που χρηματοδοτούν όλες αυτές τις “θεραπείες” ότι επιβαρύνουν τις υπηρεσίες υγείας παρέχοντας παράλογες και επιβλαβείς επιλογές τρόπου ζωής.

«Μας λένε συνεχώς ότι όσον αφορά το Covid-19, η κυβέρνηση παρακολουθεί την επιστήμη, αλλά ποια είναι η επιστήμη που υποστηρίζει αυτές τις διαφυλικές επεμβάσεις – και πού είναι οι επιστήμονες όταν τους χρειαζόμαστε;». Καθώς φαίνεται αφήνουν τους φτωχούς αφελείς σκλάβους της δεισιδαιμονίας (δηλαδή τους Χριστιανούς) να επισημαίνουν την πλάνη της ολέθριας ιδεολογίας που καταστρέφει τη ζωή τόσων πολλών παιδιών.

Όμως, η περίπτωση της κ. Bell παρουσιάζει μια πραγματικότητα: Πριν από πολύ καιρό αποφασίστηκε από τις κυβερνητικές τάξεις ότι η διάλυση της οικογένειας δεν είναι πρόβλημα για τα παιδιά – θεωρήθηκε η απάντηση στο πρόβλημα του γάμου –  και τώρα η νέα  φαντασιοπληξία της “μετάβασης” προσέφερε μια καλοδεχούμενη δικαιολογία για τον ξεπεσμό της δικής τους σάπιας κοινωνικής φιλοσοφίας: «οι νέοι με προβλήματα ψυχικής υγείας πρέπει να βρίσκονται στο λάθος φύλο». Και το κίνημα ελέγχου του πληθυσμού πρέπει να χαίρεται που επιτέλους βρήκαν έναν «σωστό» λόγο για την στείρωση εκείνων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Νεαρή γυναίκα που "έκανε μετάβαση φύλου" ασκεί δίωξη στο Βρετανικό σύστημα υγείας

Η Keira Bell μόλις άρχισε να κλαίει όπως παλιά, και θα έχει πολλά για να κλάψει, καθώς ίσως δεν μπορέσει να κάνει δικά της παιδιά. Είναι λυπηρό αλλά μάλλον θα χρειαστεί η δική της τρέχουσα νομική μάχη για να επιφέρει την πραγματική αλλαγή – όχι από άντρα σε γυναίκα ή γυναίκα σε άνδρα, αλλά από παραφροσύνη σε κοινή λογική.

Πηγή: https://mercatornet.com/young-woman-who-transitioned-prosecutes-uk-health-system/67238

https://mumdadandkids.gr

Το είδαμε: ΑΚΤΙΝΕΣ

Αφήστε μια απάντηση