Πρόταση της Λινού: “Να λειτουργήσουν τάξεις στις εκκλησίες για την ασφάλεια των μαθητών”

Πρόταση της Λινού: “Να λειτουργήσουν τάξεις στις εκκλησίες για την ασφάλεια των μαθητών”
Σχόλιο orthopraxia.gr: Τους “Χριστιανούς” όπως την Λινού πρέπει να φοβόμαστε εμείς οι Ορθόδοξοι. Που τα σκέφτονται όλα αυτά τα απίστευτα, είναι απορίας άξιον. Θυμίζουν ίσως την ιστορία από το γεροντικό, όπου ο καλόγερος έριχνε το φταίξιμο στον διάβολο και εκείνος (ο διάβολος) είπε: Ούτε εγώ δεν θα το σκεφτόμουν αυτό. 

Δηλαδή, θα βάλουμε τα παιδάκια μέσα στο ναό. Παιδάκια που θα βρίζουν, θα τρώνε, θα φτύνουν, θα βλασφημούν, θα είναι αλλόθρησκα… Έτσι θα τους καταντήσουμε τους ναούς;

——————
Διαβάσαμε στο “Αγαπώ τον Χριστό”
Ενώ Δημοτικά και Νηπιαγωγεία ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχθούν τους μαθητές από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου,  η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε πριν λίγο στο Real FM ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.
Να  λειτουργήσουν τάξεις σε εκκλησίες για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Η κα Λινού πρότεινε να λειτουργήσουν τάξεις ακόμη και σε εκκλησίες σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός που παρατηρείται σε μικρές τάξεις με πολλούς μαθητές. Mάλιστα όπως ανέφερε μπορεί η πρότασή της να προκαλέσει αντιδράσεις στους ανθρώπους που έχουν έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα αλλά όπως τόνισε “Δεν γίνεται αλλιώς. Με αυτή τη λύση θα γλιτώσουμε πολλά παιδιά από τον ιό αν ανοίξουμε τις Εκκλησίες και σε μεγάλες αποστάσεις μπουν οι μαθητές και κάνουν μαθήματα οι τάξεις”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιδημιολόγος τονίζει την ανάγκη η πολιτεία να  μεγαλύτερους χώρους για μαθητικές αίθουσες δεδομένου ότι είναι μεγάλος ο αριθμός μαθητών σε μικρές αίθουσες.

Την ίδια ακριβώς πρόταση είχε διατυπώσει και στα μέσα Σεπτέμβρη σε δηλώσεις της στο documentonews.gr λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “«είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός παιδιών σε μικρές αίθουσες .Αν είχαμε τον ίδιο αριθμό παιδιών σε μεγάλες αίθουσες ίσως δεν θα είχαμε πρόβλημα γι αυτό επιμένω ότι πρέπει να αξιοποιηθούν χώροι που δεν χρησιμοποιούνται. Εγώ θα έβαζα τάξεις ακόμα και στις εκκλησίες αν είχε σύμφωνη γνώμη η Σύνοδος» και εξηγεί «άλλο να έχω 25 παιδιά σε ένα κλουβί και άλλο να έχω 25 παιδιά σε ένα πολύ ωραίο χώρο».

 

Προηγούμενο άρθροΠοιο «ιερό αντάρτικο»;
Επόμενο άρθροΟ μετανθρωπισμός πίσω από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κι άμα ρωτήσεις την Λινού κατά που πέφτει η εκκλησία της ενορίας της, το πιθανότερο είναι να το γκουγκλάρει. Πιο πολύ φοβάμαι τους συνοδικούς που δέχονται αμάσητα κάθε τι που βλάπτει την ευλάβεια και την πίστη, παρά τους ανίδεους κοινωνιολόγους.

  2. Πολύ ωραίο φέρτε τα παιδιά σας στην εκκλησία να τους διδάξουμε Χριστό και Παναγία!!! Να τους μάθουμε το ψάλτηριον όπως οι πρόγονοι μας μήπως βγει κάτι καλό! Γιατί τα σχολεία είναι διαφθορεια σήμερα…

Αφήστε μια απάντηση