Θα κάνουμε τις εκκλησίες θέατρα και θα ενισχύσουμε το φολκλόρ… (σκόρπιες σκέψεις επί των ημερών)


Να ξεριζώσεις την πίστη των Ελλήνων στον Θεό είναι απίθανο.

Αφού λοιπόν αυτό είναι απίθανο, θα κάνουμε τις εκκλησίες θέατρα και θα ενισχύσουμε το φολκλόρ.

Έπειτα θα φέρουμε και τον Πάπα και έτσι κάποιοι ακόμα θα πιστεύουν, αλλά όχι στον αληθινό Θεό. Θα πιστεύουν είτε στον προσωπικό θεό τους (στις δυνάμεις τους, σε μια ανώτερη δύναμη – σε κάποιον που θα τους χαρίζει λεφτά και υγεία) ή σε έναν θεό υποταγμένο στον Πάπα.

Με αυτά που βλέπω αυτές τις ημέρες – και δεν μπορώ να κάνω τον γιόγκι όταν γκρεμίζουν τα θεμέλια της πίστεως – παρακαλάω να έρθει ο Πάπας και να κάνουν την ένωση. Οι υπόλοιποι να πάρουμε τον δρόμο μας και να βρεθούμε σε «κατακόμβες». Όσοι κι αν είμαστε.

Και τι δεν είδαμε ε; Στα Χανιά δεν έβρισκες ενορία χωρίς γυναικείο χορό, αλλού είχανε φιλαρμονικές, αλλού είχανε αρμόνιο, όλα μαύρα και «θρήνοι». Το τυπικό και η τάξη της εκκλησίας πήγαν περίπατο – από χείλη ιερέως που (υποτίθεται) δεν ψεύδονται άκουσα να λέγεται πως την Μεγάλη Παρασκευή (!!!) γίνεται κατάλυση οινόλαδου (!!!!), ο αγαπητός Λεπιδοφόρος να ραίνει τον τάφο με την βοήθεια Καρδιναλίου, ο Κασσελάκης να παίρνει τον Μακμπέθ του στην εκκλησία, ο Κούλης να παίρνει σβάρνα τις μεγάλες μητροπόλεις και η Κυρά του να φορά σταυρό αρχιμανδρίτου και δεν ξέρω και ‘γω τι άλλο.

Καλή Ανάσταση σε όλους και ευχόμαστε να επέλθει κάθαρση και εντός μας, αλλά και στην εκκλησία.

Ἔξω οἱ κύνες καί οἱ φαρμακοί καί οἱ πόρνοι καί οἱ φονεῖς καί οἱ εἰδωλολάτραι καί πᾶς ὁ φιλῶν καί ποιῶν ψεῦδος.

Χρήστος Βλαμάκης

Προηγούμενο άρθροΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ (12.12.2010)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. these people should remember why the Empress of cities fell. it fell when all from the smallest citizen to the emperor, threw out True Orthdoxy and were trying to unite with the apostate west for little military help.
    it fell from the enemies within not from the outside.

    it’s sad to see this in every former Orthodox country. this happened because we wanted to be like “free” and humanistic like the fallen rome. we didn’t treasure The Truth enough, and we are harvesting the outcome…

    i’m sorry, my brothers! from a romanian who’s trying to still be a true orthdox christian. i’m sorry that i wrote to you in this language!

    HRISTOS ANESTI!!!

Αφήστε μια απάντηση