Αρχική Διάφορα “Εχθροί του λαού” οι αγωνιστές Ιερείς; (Μέρος 2ο)

“Εχθροί του λαού” οι αγωνιστές Ιερείς; (Μέρος 2ο)

0
“Εχθροί του λαού” οι αγωνιστές Ιερείς; (Μέρος 2ο)

“Εχθροί του λαού” οι αγωνιστές Ιερείς; (Μέρος 2ο)

Το πρώτο μέρος εδώ

“Εχθροί του λαού” οι αγωνιστές Ιερείς; (Μέρος 2ο)

Σημείωση (13/2): Υπάρχει τροποποίηση του άρθρου, καθώς ο τίμιος αυτός Ιερέας ένιωσε άσχημα για τις δωρεές του κόσμου και την όλη διάσταση που πήρε το όλο ζήτημα. Συνεπώς, διαγράψαμε τον λογαριασμό και αφαιρέσαμε ονόματα και περιοχή. 

Τα πράγματα ζορίζουν… Οι μέρες είναι σκοτεινές και ο διωγμός αυτός …παραείναι ύπουλος. Και αυτό γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με τόσο φανερούς διωγμούς, όπως στο παρελθόν…

Με πρόσχημα την …υγεία, η εκκλησία έχει μπει στο στόχαστρο και οι ευλαβείς ιερείς σε λίγο θα θεωρούνται εχθροί του λαού (από έναν ιερέα στη Σαντορίνη πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και από τα 10 του δάχτυλα)  – την ίδια ώρα που άνθρωποι της πραγματικής εξουσίας (είτε είναι αριστεροί, είτε είναι πρωθυπουργοί, είτε είναι Πακιστανοί) ζουν με άλλους κανόνες.

Το δεύτερο μέρος (και ευχόμαστε το τελευταίο) γράφεται επειδή μάθαμε κάποια πράγματα παραπάνω για τον έτερο Ιερομόναχο που  συνελήφθη αυτές τις ημέρες.

Ο πατήρ αυτός είναι αγωνιστής και ανυποχώρητος σε θέματα πίστεως. Στην τηλεφωνική επικοινωνία μας δε, άφησε την εντύπωση ανθρώπου με μαρτυρικό φρόνημα.

«Δεν μπορώ να κλείσω την εκκλησία! Δεν γίνεται να λένε αυτά τα πράγματα για τους ναούς μας και την εκκλησία μας, έχουμε διωγμό. Ούτε ένας δεν έχει ασθενήσει εδώ. »..

Για τον ιερέα αυτόν, σε πρώτη φάση, το κόστος ήταν: αυτόφωρο, 1500 ευρώ πρόστιμο και τα σχετικά.

Ο άνθρωπος αυτός δεν ήθελε με τίποτα να δώσει τον λογαριασμό του, γιατί δεν επιθυμούσε ο κόσμος να δίνει τα λεφτά του για την δική του περίπτωση. “Έχει δικές του ανάγκες ο κόσμος”, είπε.

Κατόπιν πολλών πιέσεων, μας έδωσε τον λογαριασμό του και όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει (πλέον διαγράψαμε τον λογαριασμό, για τους λόγους που προαναφέραμε).

Ας βοηθήσουμε τους ιερείς που αγωνίζονται, με κάθε τρόπο. Είτε οικονομικό, είτε με την στήριξη μας, είτε με το να είμαστε εκεί μέχρι τέλους!

Μην αφήσουμε αυτούς τους Ιερείς μόνους τους…


ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑ

Αφήστε μια απάντηση