ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μνημόνευσε τον Ουκρανίας Επιφάνιο!

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μνημόνευσε τον Ουκρανίας Επιφάνιο!

Ρεπορτάζ από Ρομφαία (Αιμίλιος Πολυγένης)

Τον Ουκρανίας Επιφάνιο αναγνώρισε πριν από λίγα λεπτά, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατά την διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόη στην Μονή Χρυσσοραγοιτίσσης, μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Ουκρανίας Επιφάνιο.

Η Εκκλησία της Κύπρου από σήμερα γίνεται η τρίτη Εκκλησία που αναγνωρίζει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Πληροροφίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, προέβη στην κίνηση αυτή χώρις την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου.


Σύντομο σχόλιο ΧΒ, για orthopraxia.gr

Να δούμε τώρα ποια θα είναι η στάση του Μητροπολίτη Λεμεσού και κυρίως του αγαπητού Μητροπολίτη Μόρφου – Περιμένουμε πολλά από τον δεύτερο, καθώς πλέον δεν χωρά ισορροπίες η όλη κατάσταση (τις οποίες καλώς κράτησε το προηγούμενο διάστημα ο Μητροπολίτης Νεόφυτος), με την μνημόνευση σχισματικού και αναθεματισμένου.

Δείτε κι εδώ, τι έλεγε πριν ένα χρόνο ο Χρυσόστομος Κύπρου: Η …τούμπα πάει σύννεφο!

Προηγούμενο άρθροΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΥΒΑΡΙΤΙΚΗ ΠΙΣΤΙΣ (Γ. ΤΖΑΝΑΚΗΣ) 23-10-2020
Επόμενο άρθροΦιλόθεος Ζερβάκος ~ Άγιος Δημήτριος. Όταν ο γέροντας Φ. Ζερβάκος πήγε στη Θεσσαλονική από την Πάρο μέσω του…Αγίου Δημητρίου! (26.10)

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μη γράφετε ανακρίβειες. Ο Χρυσόστομος ΔΕΝ είναι η Εκκλησία της Κύπρου! Τι πράγματα είναι αυτά; Η Σύνοδος ΔΕΝ έχει αναγνωρίσει τον Επιφάνιο.

  • Καλά, φίλε Νίκο.. Το σχόλιο μας δεν το διάβασες; Σχισματικός και αναθεματισμένος είναι ο Επιφάνιος. Το ρεπορτάζ από την Romfea, το παραθέσαμε καθώς είχε το ρεπορτάζ. Δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε τις λέξεις του αρθρογράφου. Στον σχολιασμό όμως, ρητά αναφέρεται ότι ο ψευδεπίσκπος αυτός είναι σχισματικός και αναθεματισμένος.

   Οι υπόλοιποι επίσκοποι της Εκκλησίας της Κύπρου, οφείλουν να ανατρέψουν το σκηνικό αυτό. Ας καθαιρέσουν τώρα τον Αρχιεπίσκοπο τους, μιας και έτσι προβλέπεται από τους Ιερούς Κανόνες.

   ΧΒ

 2. Γράφετε (ή αναπαράγετε) επί λέξη:
  “Εκκλησία της Κύπρου από σήμερα γίνεται η τρίτη Εκκλησία που αναγνωρίζει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.”

  Ε, λοιπόν, ΌΧΙ, η Εκκλησία της Κύπρου ΔΕΝ αναγνώρισε τον Τόμο. ΜΌΝΟ ο Χρυσόστομος.

  • Άχρι καιρού, έχετε δίκιο. Απλώς ήταν κομμάτι του ρεπορτάζ της Ρομφαίας, το οποίο, όπως ίσως καταλάβατε από το σχόλιο μας, ήταν προγενέστερο της ανακοίνωσης διαμαρτυρίας των λοιπών επισκόπων.

   Μακάρι να μην ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τον Αρχιεπίσκοπο. Προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι.

   Χρήστος Βλαμάκης

Αφήστε μια απάντηση