Μητροπολίτες Αιτωλίας – Κυθήρων: ”Μακαριώτατε και Συνοδικοί πατέρες δεν χωρεί οικονομία”


Ρεπορτάζ από Ρομφαία (Του Αιμίλιου Πολυγένη)


Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κόσμας και Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Η επιστολή των δύο Ιεραρχών αφορά τον εορτασμό της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και του Αγίου Πάσχα.

Αρχικά οι δύο Αρχιερείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, διότι το φετινό Πάσχα όλοι οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για τους πιστούς.

Επίσης, υπογραμμίζουν την αντίθεσή τους, ως προς την αλλαγή της ώρας της τελετής της Αναστάσεως και εν συνεχεία της Θείας Λειτουργίας.

“Δεν δύναται να θεωρηθεί Πασχάλιος η Θεία Λειτουργία, η οποία περαιούται εν τω Μεγάλω Σαββάτω, προ του μεσονυκτίου, δηλ. πριν εισέλθωμεν εις την Κυριακήν, η οποία άρχεται μετά την 12ην νυκτερινή. Αυτά ορίζει η ζώσα Ορθόδοξος Εκκλησιαστική Παράσοδις” – τονίζουν στην επιστολή τους, μεταξύ άλλων οι δύο Ιεράρχες προς την Ιερά Σύνοδο.

Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός στο οποίο αναφέρονται οι δύο Μητροπολίτες, οι οποίοι τονίζουν ότι δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να συμπέση ο κατά το Μέγα Σάββατο (όπως εξελίχθησαν τα πράγματα) εορτασμός του Αγίου Πάσχα με το πάσχα -νομικό φάσκα- των Εβραίων, οι οποίοι φέτος το εορτάζουν το Μέγα Σάββατο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Μητροπολίτες Αιτωλίας - Κυθήρων: ''Μακαριώτατε και Συνοδικοί πατέρες δεν χωρεί οικονομία''
Προηγούμενο άρθροΑπό τότε που βγήκε το… κατ΄ οικονομία, χάθηκε το φιλότιμο… (π. Παύλος Καλλίκας)
Επόμενο άρθροΠερί δήθεν δήλωσης του μακαριστού Χρύσανθου Αγιαννανίτου.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επειδή η προφητεία του Πατροκοσμά έλεγε:
    «Το ποθούμενο θα έρθει όταν πέσουν 2 καλοκαίρια και 2 πασχαλιές μαζί»!

    Μήπως… φέτος εκπληρωθεί;

    • ο άγιος Παισιος είχε πει ότι η προφητεία αυτή έχει εκπληρωθεί… Τώρα δεν θυμάμαι σε ποια περίπτωση ακριβώς, πάντως μίλαγε για τις αρχές του προηγούμενου αιώνα…

      Πολλά έχουμε να δούμε βέβαια…

Αφήστε μια απάντηση