Αρχική Ορθοδοξία Δεν είπε αυτό που νομίζαμε ο Μητροπολίτης Εδέσσης… (έτσι λέει)

Δεν είπε αυτό που νομίζαμε ο Μητροπολίτης Εδέσσης… (έτσι λέει)

0
Δεν είπε αυτό που νομίζαμε ο Μητροπολίτης Εδέσσης… (έτσι λέει)

Δεν είπε αυτό που νομίζαμε ο Μητροπολίτης Εδέσσης… (έτσι λέει)

 

Είναι να γελάει κανείς (ή να κλαίει δηλαδή)

Εδέσσης Ιωήλ: «Εδόθη μοι πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης» - %

Σε διευκρινίσεις προέβη ο Μητροπολίτης Εδέσσης, αναφορικά με τα όσα νομίζαμε πως είπε για το εμβόλιο. Ότι δηλαδή πέθανε η αδερφή του από αυτό.


ΔΙΟΡΘΩΣΗ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΩΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ

Έδεσσα 18.11.2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Σε πρόσφατη προφορική συνέντευξή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ εν τη ρύμη του λόγου αναφερόμενος σε πρόσωπο του στενού συγγενικού του περιβάλλοντος (της αδελφής του), που νόσησε και κατέληξε από τις παρενέργειες του κορωνοϊού, χρησιμοποίησε εκ παραδρομής την λέξη «εμβόλιο». Αυτή η διατύπωση άφησε να εννοηθεί, ότι αιτία θανάτου ήταν οι παρενέργειες του εμβολίου. Διαδόθηκε μάλιστα και στο διαδίκτυο. Συνεπώς διευκρινίζουμε:

1. Το εν λόγω πρόσωπο ουδέποτε έκανε εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Νόσησε τον Νοέμβριο του 2020 από τον κορωνοϊό και μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ο θάνατός του επήλθε από τις συνέπειες – παρενέργειες της νόσου (παράλυση κάτω άκρων και αλλεπάλληλες θρομβώσεις) μερικούς μήνες μετά. Όπως δυστυχώς συνέβη και σε πολλούς άλλους νοσήσαντες.
2. Πάγια θέση του Σεβασμιωτάτου, την οποία επαναλαμβάνει συνεχώς από την έναρξη της δυνατότητος προληπτικού εμβολιασμού για τον θανατηφόρο ιό, είναι ότι η επιλογή του εμβολιασμού δεν είναι θέμα πίστεως, αλλά ζήτημα της ιατρικής επιστήμης. Συνεπώς θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με την συμβουλή ιατρού, που γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Για όσους δεν θυμούνται τα όσα είχε πει ο Μητροπολίτης (ή προς στιγμήν νόμιζαν πως άκουσαν άλλα).

Και ένα τελευταίο σχόλιο. Χίλιες φορές να είσαι σαν τον Αλεξανδρουπόλεως ή τον Μεσσηνίας, πάρα να λες και να …ξελές ή να απορρίπτεις δεδομένα (όπως την χρήση κυτταρικών σειρών από εκτρωμένα έμβρυα).

 

Αφήστε μια απάντηση