Αρχική Ορθοδοξία Δεν είναι εναντίον των προγαμιαίων σχέσεων ο Μητροπολίτης Λεμεσού! Το θεωρεί …βαρύ!

Δεν είναι εναντίον των προγαμιαίων σχέσεων ο Μητροπολίτης Λεμεσού! Το θεωρεί …βαρύ!

0
Δεν είναι εναντίον των προγαμιαίων σχέσεων ο Μητροπολίτης Λεμεσού! Το θεωρεί …βαρύ!

Δεν είναι εναντίον των προγαμιαίων σχέσεων ο Μητροπολίτης Λεμεσού! Το θεωρεί …βαρύ!


Φαίνεται πως ο αρχιεπισκοπικός θώκος είναι πολύ γλυκός για κάποιους. Τόσο γλυκός, που υποχρεώθηκαν μερικοί ταλαίπωροι Μητροπολίτες να κατεβάσουν τελείως τις μάσκες τους.

Για τον Μητροπολίτη Λεμεσού, συγκεκριμένα, το ιστολόγιο δεν έχει και την καλύτερη άποψη – εδώ και καιρό. Δυστυχώς, είναι ένας άνθρωπος που ενώ θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί για τα όσα απαράδεκτα έχει πει τα τελευταία χρόνια (ότι η εκκλησία μπορεί να πλανάται, ότι η μασκοφορία και ο εμβολιασμός δεν είναι εφάμαρτες πράξεις, και άλλα πολλά), πλέον φαντάζει ως ένα εκ των «φαβορί» για την θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Δεν μας έφτανε που πλέον δέχεται τους σχισματικούς Ουκρανούς (καθώς αποφασίζει η …σύνοδος), τώρα ήρθε να μας πει πως κατανοεί τους νέους ανθρώπους στο θέμα των προγαμιαίων σχέσεων.

Αποκύημα της φαντασίας μας οι δηλώσεις αυτές; Ευτυχώς που σήμερα υπάρχουν και τα βίντεο στο διαδίκτυο. Πιο συγκεκριμένα, τα βίντεο από την χθεσινή του συνέντευξη (6.12.22) στο κανάλι «Sigma» και την εκπομπή (φοβερή η ειρωνεία εδώ) «Χωρίς Περιστροφές».

Απομαγνητοφώνηση του αποσπάσματος:

Δημοσιογράφος: Προγαμιαίες σχέσεις: Θέλω την θέση σας.

Μητρ. Λεμεσού: Κοιτάξτε, η εκκλησία από ανέκαθεν έχει πάντοτε την θέση της, ότι ευλογεί τον γάμο των δύο φύλων. Του ανδρός και της γυναικός… Προ του γάμου δεν ευλογεί τις σχέσεις αυτές, 

Σίγουρα η εκκλησία δεν λειτουργεί σαν χωροφύλακας, ούτε σαν δικαστήριο, η εκκλησία, όπως είπαμε, λειτουργεί ως φιλόστοργος μητέρα και καταλαβαίνει και τις συνθήκες της εποχής μας και τα δεδομένα που ζουν τα νέα παιδιά μας. Αλλά καλεί τα παιδιά με σεβασμό, και αγάπη και σωφροσύνη να γνωρίσει ο ένας τον άλλον και να προσέλθουν στο μυστήριο του στεφανώματος, του γάμου, και να κάνουν την ευλογημένη οικογένεια που θα κάνουν με την βοήθεια του Θεού. 

Δημοσιογράφος: Δηλαδή δεν είστε εναντίον των προγαμιαίων σχέσεων αντιλαμβάνομαι.

Μητρ. Λεμεσού: Δεν είμαι υπέρ!

Δημοσιογράφος: Δεν είστε υπέρ, άλλα αν δεν είστε υπέρ, είστε εναντίον.

Μητρ. Λεμεσού: Δεν σημαίνει πάντοτε εναντίον, είναι βαρύς ο λόγος!

 

Ώστε ο πανιερώτατος δεν είναι εναντίον των προγαμιαίων σχέσεων. Κατανοεί μάλιστα την δυσκολία. Και τι κάνει έπειτα, η εκκλησία; Στεφανώνει τι; Αφού δεν έχει υπάρξει η παραμικρή εγκράτεια, η παραμικρή μετάνοια.

Αυτές ήταν οι θέσεις των πατέρων της εκκλησίας; Τι θα πείτε μετά, στα παιδιά, που με τις παρούσες συνθήκες αγωνίζονται; Θα κολάσετε και αυτούς που βαδίζουν σωστά; Τι ιερείς θα βγάλετε, αφού θα έχουν κώλυμα ιεροσύνης; Τι θα διδάξετε στα κατηχητικά σας; Τι είδους ευλογημένη οικογένεια θα κάνουν;

Σε τι είδους μετάνοια θα έρθει ένας άνθρωπος που εισέρχεται στην εκκλησία, από την στιγμή που ακόμα και η πορνεία παραβλέπεται, ή μάλλον …κατανοείται; Και ειδικά η σημερινή πορνεία, της σημερινής γενιάς, που …γαλουχήθηκε με δωρεάν (σκληρό) πορνό. Πως θα εγκρατευτεί αυτός ο νέος αύριο; Πως δεν θα μοιχεύσει; Πως δεν θα υποπέσει σε παρα φύσιν αμαρτήματα; Πως θα αντέξει την αποφυγή της τεκνογονίας;

Τι είδους αρχιεπίσκοπος θα γίνεις, Μητροπολίτη Λεμεσού; Τι είδους διπλωματίες είναι αυτές;

Συνέλθετε, ΑΠΑΝΤΕΣ οι υποψήφιοι. 

 

Αφήστε μια απάντηση