Όλα αυτά δεν είναι αφελείς και φολκλορικοί συμβολισμοί που κατ οικονομίαν μπορούμε να μεταφέρουμε και να παραλάσσουμε, αλλά τα όσια και τα ιερά μας

Νώντας Σκοπετέας

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ο Χριστός μας έμεινε επί 33 ώρες στον Άδη από την ενάτη ώρα , (3 το απόγευμα τής Παρασκευής οπότε και παρέδωσε το πνεύμα Του) , έως τα μεσάνυχτα τού Σαββάτου, όσα ήταν δηλαδή τα χρόνια τής επίγειας ζωής Του. (δείτε και εδώ)

Τριήμερος ανέστη!

Την δωδεκάτη ώρα της Παρασκευής ( 6 το απόγευμα ) ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα( συμφώνως με τον Εβραϊκό τρόπο μέτρησης του χρόνου) .

Έως την δωδεκάτη ώρα του Σαββάτου ( 6 το απόγευμα του Σαββάτου) συμπληρώθηκε η δεύτερη μέρα .

Και τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας αναστήθηκε !

Δεν αναστήθηκε μετά από τρεις μέρες ( όπως κάποιοι εξ αγνοίας πιστεύουν και απορούν διατυπώνοντας ενστάσεις ) αλλά στην διάρκεια της τρίτης μέρας εξ ου και Τριήμερος !

Και όλα αυτά δεν είναι αφελείς και φολκλορικοί συμβολισμοί που κατ οικονομίαν μπορούμε να μεταφέρουμε και να παραλάσσουμε, αλλά τα όσια και τα ιερά μας !

Χριστέ μας άραγε πόσες ώρες θα σου επιτραπεί φέτος να κατέλθεις και να παραμείνεις στα κατώτατα της γης Σου;

Νώντας Σκοπετέας . 19-4-2021

Προηγούμενο άρθροΗ Ανάσταση να γίνει στην ώρα της, έστω και σε …κατακόμβες, παρά στις 21:00. Η Εκκλησία δεν είναι εταιρεία να κάνει διαπραγματεύσεις με Αντιχρίστους. 
Επόμενο άρθροΖητοῦνται ἄραγε νέοι Θεόδωροι Στουδίτες καί νέοι πατριάρχες Νικηφόροι; (Ν. Δαπέργολας)

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ,…… ΓΙΑΤΊ, ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ,….. ΠΟΎ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΕΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΆΣΕΩΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΆ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΣ 8 Μ.Μ. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΎΝ ΟΙ ΙΕΡΕΊΣ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΊ ΕΚΕΊ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ?????……ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΜΕ ΑΓΆΠΗ!!!!!!!!!

    • Δεν γινόντουσαν λειτουργίες της Αναστάσεως…Γινόντουσαν ακολουθίες της Αναστάσεως (σύντομες και κατ’ οικονομίαν) καθώς ο Ιερέας έπρεπε να πάει και σε άλλα χωριά. Ο Ιερέας, συνήθως στο τελευταίο χωρίο τελούσε Θεία Λειτουργία μετά τις 00:00.

      Ειλικρινά, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πρέπει να δείτε ώστε να αντιδράσετε. Φορέστε τώρα τις 2(!!!) μασκούλες σας και κάντε και την Ανάσταση, ακόμα και αύριο. Ποιος σας εμποδίζει; Όχι η συνείδηση σας πάντως.

      Ο άγιος Τριαδικός Θεός να σας ελεεί..

Αφήστε μια απάντηση