Αρχική Ορθοδοξία όλα αυτά δεν είναι αφελείς και φολκλορικοί συμβολισμοί που κατ οικονομίαν μπορούμε να μεταφέρουμε και να παραλάσσουμε, αλλά τα όσια και τα ιερά μας

όλα αυτά δεν είναι αφελείς και φολκλορικοί συμβολισμοί που κατ οικονομίαν μπορούμε να μεταφέρουμε και να παραλάσσουμε, αλλά τα όσια και τα ιερά μας

2
όλα αυτά δεν είναι αφελείς και φολκλορικοί συμβολισμοί που κατ οικονομίαν μπορούμε να μεταφέρουμε και να παραλάσσουμε, αλλά τα όσια και τα ιερά μας

Όλα αυτά δεν είναι αφελείς και φολκλορικοί συμβολισμοί που κατ οικονομίαν μπορούμε να μεταφέρουμε και να παραλάσσουμε, αλλά τα όσια και τα ιερά μας

Νώντας Σκοπετέας

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Ο Χριστός μας έμεινε επί 33 ώρες στον Άδη από την ενάτη ώρα , (3 το απόγευμα τής Παρασκευής οπότε και παρέδωσε το πνεύμα Του) , έως τα μεσάνυχτα τού Σαββάτου, όσα ήταν δηλαδή τα χρόνια τής επίγειας ζωής Του. (δείτε και εδώ)

Τριήμερος ανέστη!

Την δωδεκάτη ώρα της Παρασκευής ( 6 το απόγευμα ) ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα( συμφώνως με τον Εβραϊκό τρόπο μέτρησης του χρόνου) .

Έως την δωδεκάτη ώρα του Σαββάτου ( 6 το απόγευμα του Σαββάτου) συμπληρώθηκε η δεύτερη μέρα .

Και τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας αναστήθηκε !

Δεν αναστήθηκε μετά από τρεις μέρες ( όπως κάποιοι εξ αγνοίας πιστεύουν και απορούν διατυπώνοντας ενστάσεις ) αλλά στην διάρκεια της τρίτης μέρας εξ ου και Τριήμερος !

Και όλα αυτά δεν είναι αφελείς και φολκλορικοί συμβολισμοί που κατ οικονομίαν μπορούμε να μεταφέρουμε και να παραλάσσουμε, αλλά τα όσια και τα ιερά μας !

Χριστέ μας άραγε πόσες ώρες θα σου επιτραπεί φέτος να κατέλθεις και να παραμείνεις στα κατώτατα της γης Σου;

Νώντας Σκοπετέας . 19-4-2021

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ,…… ΓΙΑΤΊ, ΤΌΣΑ ΧΡΌΝΙΑ,….. ΠΟΎ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΕΣ, ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΆΣΕΩΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΆ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΗΣ 8 Μ.Μ. ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΎΝ ΟΙ ΙΕΡΕΊΣ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΊ ΕΚΕΊ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ?????……ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ ΜΕ ΑΓΆΠΗ!!!!!!!!!

    • Δεν γινόντουσαν λειτουργίες της Αναστάσεως…Γινόντουσαν ακολουθίες της Αναστάσεως (σύντομες και κατ’ οικονομίαν) καθώς ο Ιερέας έπρεπε να πάει και σε άλλα χωριά. Ο Ιερέας, συνήθως στο τελευταίο χωρίο τελούσε Θεία Λειτουργία μετά τις 00:00.

      Ειλικρινά, εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο πρέπει να δείτε ώστε να αντιδράσετε. Φορέστε τώρα τις 2(!!!) μασκούλες σας και κάντε και την Ανάσταση, ακόμα και αύριο. Ποιος σας εμποδίζει; Όχι η συνείδηση σας πάντως.

      Ο άγιος Τριαδικός Θεός να σας ελεεί..

Αφήστε μια απάντηση