Ο …αυθεντικός άγιος Γεώργιος Καρσλίδης!
Ο άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, υπήρξε μάρτυρας (επί της ουσίας), ομολογητής, παράδειγμα ταπεινώσεως, αγαπούσε υπερβολικά, όμως ήταν και αυστηρός όταν έπρεπε. Κι αυτό επειδή αγαπούσε πολύ, την εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο.
Τα πρώτα βιβλία που εκδόθηκαν, αλλά πλέον είναι εξαιρετικά δυσεύρετα, είναι αυτά του κ. Γ. Χατζόπουλου. Μέσα σε αυτά μπορεί κανείς να βρει φοβερές ιστορίες, από τον βίο αυτού του πολύ μεγάλου αγίου. Και επειδή το βιβλίο του Μωυσή του Αγιορείτη δεν δίνει την πραγματική εικόνα του αγίου, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν στο διαδίκτυο και μερικά αποσπάσματα από τα βιβλία του πρώτου (τα βιβλία του οποίου είναι κατά πολύ ανώτερα από αυτό του δευτέρου).
Κάποιος από τη γειτονιά της Μάνας Αργυρως ειχε αρρωστήσει. Η μάνα Αργυρώ πήρε τον γέροντα και πήγαν να τον δουν. Μόλις μπήκαν μέσα, ο γέροντας είδε μέσα στο στόμα του αρρώστου ένα καδρόνι πέρα γιά πέρα χωμένο. Τότε είπε στη μάνα Αργυρώ. Ρώτα ,το καδρόνι που πήρε από το σχολείο που χτίζανε τι το έκανε. Και τότε ο άρρωστος είπε, το πούλησα. Ο γέροντας σηκώθηκε κι έφυγε αμέσως. Όταν έβλεπε στραβά δεν μπορούσε να τα ανεχτεί. Γι’ αυτό σηκωνόταν κι έφευγε.
Μια γυναίκα ζούσε έξω από το νόμο. Ήταν πολύ όμορφη, ένα ποτήρι κρύο νερό. Γι’ αυτό την αγαπούσε πολύ ο άντρας της και δεν ηθελε να την χωρίσει. Κάποτε η γυναίκα βαρέθηκε τη ζωη που ζούσε και έψαχνε έναν εξομολόγο για να εξομολογηθεί. Ρωτώντας την οδήγησαν στον γέροντα. Και να σε διώξει, της είπαν, εσύ δεν θα φύγεις. Θα επιμένεις να σε εξομολογήσει. Όταν πήγε στο μοναστήρι, ο γέροντας φώναξε από μέσα, «φυγε δεν σε δέχονται οι άγιοι». Εκείνη δεν έδωσε σημασία και προχώρησε μέχρι κοντά του και είπε, «Γιατί γέροντα με διώχνεις»;
Ο Κυριος κατέβηκε για έναν αμαρτωλό και εγώ είμαι αμαρτωλή. Θέλω να εξομολογηθώ, βαρέθηκα την ζωή που ζούσα. Και ο γέροντας τότε της αποκρίθηκε. Αν θέλεις να εξομολογηθείς, θα πρέπει να το κάνεις μπροστά σε όλο αυτό τον κόσμο. Μεσα στο κελι ηταν κοσμος πολυς, άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Εκείνη τότε είπε, αφού τα ‘κανα κρυφά από τον κόσμο και φανερά στον Θεό, ας τα ακούσουν κι αυτοί.
Ο γέροντας άρχισε τότε να της λέει, «στεφανώθηκες, πήγες γαμήλιο ταξίδι, άφησες τον άντρα σου μόνο στον σταθμό και πήγες με άλλον». Και είπε τότε εκείνη, «ναι γεροντα, το κανα». Και συνέχισε ο γέροντας,« τρια παιδια εχεις και κανενα δεν ειναι απο το στεφάνι σου. Της είπε όλη τη ζωή της χαρτί και καλαμάρι. Της είπε ακόμη πως ο άντρας της τα ήξερε όλα, αλλά επειδή την αγαπούσε πολύ γι αυτο δεν την παρατούσε. Όταν τελείωσε, της έδωσε κανόνα.
Θα βάλεις ένα μαύρο τσεμπέρι στο κεφάλι σου και θα γίνεις ζητιάνα σε εφτά χωριά. Στο χωριο που θα μπαίνεις δεν θα αφήνεις πόρτα αχτύπητη. Θα σου λένε πήγαινε δούλεψε, νέα είσαι, τι ζητιανεύεις; Εσύ δεν θα απαντάς, θα σε πετροβολούν και δεν θα μιλάς. Του λέει κι η γυναίκα, μόνη μου φοβάμαι πάτερ. Και ο γέροντας είπε σε μια ηλικιωμένη που καθόταν δίπλα της να πάει μαζί της και ό,τι μαζέψουν θα του το πουν και εκείνος θα τις πει τι θα το κάνουν. Πήγανε μαζέψανε φασόλια, αλεύρι, κρεμμύδια και άλλα. Μετά από μερικές μέρες ξαναπήγαν στον γέροντα για να τον ενημερώσουν για το τι μαζέψανε. Κι εκείνος τις ειπε, θα πατε στις φυλακές και στο γηροκομείο και θα τα δώσετε. Αυτός είναι ο κανόνας σου, μετά μπορείς να έρθεις να κοινωνήσεις.
Ο γέροντας πήγε κάποτε στη Μητρόπολη της Δράμας να εκκλησιαστεί. Όταν μπήκε στο ιερό είδε τον σατανά ξαπλωμένο πάνω στην αγία τράπεζα. Είχε πιάσει όλη την αγία τράεπζα. Μόλις τον είδε έπεσε κάτω και λιποθύμησε. Πήγε ο παπάς που λειτουργούσε εκείνη την ώρα και τον ρώτησε τι έπαθε. Και ο γέροντας του είπε: «δεν μπορώ, ζαλίστηκα, θέλω να πάω στο σπίτι μου». Πήραν ενα αμάξι και τον πήγαν στο σπίτι. Μετά από λίγες ώρες τον ρώτησα, αφού έμαθα το περιστατικό της λιποθυμίας του, για ποιο λόγο λιποθύμησε. «Πως γέροντα μπόρεσε ο σατανάς και μπήκε μέσα στην εκκλησία με τόσους αγίους»; Και τότε εκείνος απάντησε. «Τα εργα που έκανε ο παπάς ήταν του σατανά έργα. Όπου πήγαινε ο παπάς και ο Σατανάς μαζι του πηγαινε.
Δεν πέρασε ένας μήνας και μάθαμε οτι τον παπά τον ξυρίσανε και τον διώξανε.
Θαύματα και προφητείες του Οσίου πατρός Γεωργίου Καρσλίδη (Γ. Κ. Χατζόπουλου) σ. 26-28 – Για την αντιγραφή orthopraxia.gr