Αρχική Διάφορα Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχία των Lockdown, οι αλήθειες για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, εμβόλια….

Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχία των Lockdown, οι αλήθειες για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, εμβόλια….

0
Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχία των Lockdown, οι αλήθειες για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, εμβόλια….

Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχία των Lockdown, οι αλήθειες για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, εμβόλια….

Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχία των Lockdown, οι αλήθειες για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, εμβόλια....

 

Ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, διδάκτορας ανοσολογίας και δημόσιας υγείας, διευθυντής στη κλινική παιδιατρικής – ρευματολογίας στην Όμαχα των ΗΠΑ, Γιάννης Καλαμπόκης, μιλώντας στον 98.4, υποστήριξε ότι η μοναδική και κύρια επιλογή των αλλεπάλληλων lockdown, σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και πολλές άλλες χώρες, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με όρους του «λιγότερο κακού» γενικά στη ζωή και να μεταβούμε στην αναζήτηση του βέλτιστου. Αυτοί που απαιτούν τη συμμόρφωση του γενικού πληθυσμού στα μέτρα είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν για δεύτερο κύμα το οποίο ενδεχομένως να είναι πολύ χειρότερο. Είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν.

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα της προετοιμασίας τους; Να καταλήξουμε το Νοέμβριο σε μια κατάσταση χειρότερη από το Μάρτιο και την παλινδρόμηση πίσω στα μέτρα του Μαρτίου… Π.χ. η απουσία αναβάθμισης του συστήματος υγείας και η έλλειψη ουσιαστικής επιδημιολογικής επιτήρησης είναι τραγική αν όχι εγκληματική. Για αυτά τα μέτρα, είπε ο κ. Καλαμπόκης, βασίζονται σε θετικά τεστ. Ο «χρυσός κανόνας», δυστυχώς, είναι τα τεστ PCR και η αξιολόγηση των υπόλοιπων τεστ όπως τα τεστ αντιγόνου (rapid tests) βασίζονται στη σύγκρισή τους με τα τεστ PCR. Τα τεστ PCR σε συνδυασμό με την απουσία επιδημιολογικής επιτήρησης σε στοχευμένα αντιπροσωπευτικά προοπτικά δείγματα του πληθυσμού έχουν οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις, υποστήριξε, του μεγέθους της πανδημίας το οποίο παραμένει άγνωστο.

Σημείωσε ακόμη ότι, έχουν παρουσιαστεί πολλά μοντέλα από την αρχή της πανδημίας και όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά η συντριπτική πλεοψηφία των προβλέψεων που έχουν βγει από τα μοντέλα δεν αποδείχθηκαν ποτέ από τα γεγονότα. Παρόλη την αποτυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των μοντέλων, αυτή η προσέγγιση της μοντελοποίησης συνεχίζει να χρησιμοποιείται εκτενώς από τις κυβερνήσεις παγκόσμια για να δικαιολογήσει τα βάναυσα μέτρα που παίρνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δυστυχώς αυτές οι προσεγγίσεις είναι πολύ συχνά «επιστημονικοφανείς» και όχι «επιστημονικές».

Ο Γιάννης Καλαμπόκης, τόνισε ακόμη πως κατά τον ίδιο, η σοβαρότητα και η θνητότητα του ιού στα παιδιά είναι μηδαμινή. Π.χ. σύμφωνα με την έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας παιδιατρικής στις 4 Φεβρουαρίου 2021, έχουν καταγραφεί 227 θάνατοι και 11,585 νοσηλείες σε παιδιά στις ΗΠΑ μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 και 2,934,292 «κρούσματα» (0.008% θνητότητα, 0.8% νοσηλεία). Να υπενθυμίσω ότι στις ΗΠΑ έχουμε περίπου 75 εκατομμύρια (75,266,842) παιδιά. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ (10 Φεβρουαρίου 2021), στην Ελλάδα έχουμε 10,882 κρούσματα σε παιδιά και ΕΝΑΝ θάνατο (θνητότητα 0.009%).

Ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί ελάχιστα κατά τον κ. Καλαμπόκη, είναι η ανοσία του πληθυσμού στον SARS-CoV2. Υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές οι οποίες εγείρουν μεγάλα ερωτηματικά. Η πρώτη πτυχή είναι η προϋπάρχουσα ανοσία και η δεύτερη η ανάπτυξη ανοσίας μετά από φυσική λοίμωξη. Για τα εμβόλια ο αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής υποστήριξε ότι « Παρότι αγκαλιάζω την προσπάθεια δημιουργίας εμβολίων και σε καμία περίπτωση δεν είμαι εναντίον των εμβολίων γενικά, αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι η ταχύτητα δημιουργίας τους και η ελλειπής μελέτη αξιολόγησής τους από πλευράς ασφάλειας ιδιαίτερα όσον αφορά εκείνα που χρησιμοποιούν τεχνολογίες που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ σε υγιείς ανθρώπους όπως τα εμβόλια mRNA. Αν και η τεχνολογία mRNA υπάρχει εδώ και δεκαετίες, να μην ξεχνάμε ότι το μόνο κλινικό σενάριο που έχει χρησιμοποιηθεί είναι σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο και όχι σε υγιή άτομα. Δε συγκρίνονται αυτά τα δύο».

Ο Γιάννης Καλαμπόκης κατέληξε με την έκκληση: «Προσέξτε τη διατροφή σας και φροντίστε να έχει αρκετή βιταμίνη D ακόμα και σε μορφή συμπληρώματος, βγαίνετε στον ήλιο, κάνετε φυσική άσκηση/γυμναστική, μην κάνετε καταχρήσεις και διαφυλάξτε την ψυχική σας υγεία με το να επικοινωνείτε με τους συνανθρώπους σας. Η κοινωνία έχει μεγάλο κίνδυνο να κατακερματιστεί και βλέπουμε συνεχώς φαινόμενα που πολίτες στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου.

Όποτε η πανδημία πάει «καλά» ευθύνεται η κυβέρνηση και όποτε δεν πάει καλά ευθύνεται η κοινωνία. Μην τους αφήσετε να σας διαιρέσουν. Το διαίρει και βασίλευε είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά αυτοί. Αυτό που οδήγησε την κατάσταση εδώ που βρίσκεται σήμερα είναι η απαράδεκτη αντιμετώπιση της κρίσης από τους διατεταλμένους «ειδικούς» και όχι η πανδημία καθαυτή! Παραμείνετε ενωμένοι, βοηθάτε ο ένας τον άλλον, φροντίστε την υγεία σας, σταματήστε να εξαρτάστε από εντεταλμένους ή/και αυτοκαθοριζόμενους μεσσίες και χρησιμοποιήστε τη λογική σας…».

 
Το είδαμε: ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ 

Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχία των Lockdown, οι αλήθειες για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, εμβόλια....

Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχίες από Lockdown, α αλήθεια για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, σχόλια ….

Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχία των Lockdown, οι αλήθειες για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, εμβόλια....

Αφήστε μια απάντηση