Απαγορεύει την είσοδο στις εκκλησίες χωρίς μάσκα ο Τρίκκης Χρυσόστομος!

Εκεί στη Θεσσαλία παρηγοριά καμία… 

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του ο Τρίκκης Χρυσόστομος – TrikalaVoice

 

     σ.σ.: Είναι κωμικοτραγικό το φαινόμενο των τελευταίων ημερών. Είναι λες και διαγωνίζονται οι Δεποτάδες για το ποιο είναι το καλύτερο πιόνι της πολιτείας. Ενώ ούτε οι ίδιοι οι Κυβερνώντες δεν τηρούν τα μέτρα, αυτοί οι Δεσποτάδες, φοβούνται μην τους πουν “ανυπάκουους”. Σαν να δέχονται οι ίδιοι ότι οι Ιεροί Ναοί είναι οι πρώτες εστίες μολύνσεως και πρέπει να υπακούσουν. Σα να τρέμουν μήπως χάσουν τις απολαύσεις και τα δείπνα με τον αστακό και τις ψαρόσουπες.

Και ενώ εκείνοι είναι πιο υπάκουοι κι από σκυλάκια, στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, (νομίζουν ότι) κάνουν κουμάντο, όπως λένε, στα της εκκλησίας!

Το αν θα τους πει ο Μέγας Αρχιερεύς “οὐκ οἶδα ὑμᾶς”, καθόλου δεν τους απασχολεί και αυτό φαίνεται και από τις κατά καιρούς δηλώσεις και μασκοφορίες, και του Τρίκκης και του Δημητριάδος και του Λαρίσης!

Χρυσόστομε (φοβερή έμπνευση είχε αυτός που σου ‘δωσε το όνομα), ο Θεός σε βλέπει και εύχομαι να σε φέρει σε μετάνοια με μαλακό τρόπο… Και ‘σένα και τους ομοϊδεάτες σου.

Τι να σας πω και ‘σας, εκεί στη Θεσσαλία. Μπλέξατε ταλαίπωροι…. (τώρα είδα ότι ο …“ὁ ἐπιβλέπων ἐπὶ τὴν γῆν καὶ ποιῶν αὐτὴν τρέμειν” ταρακούνησε λίγο την περιοχή σας – άραγε τι θα κάνει με την Κρήτη του Κολυμπαρίου).

 


Αναλυτικά το κήρυγμα του Χρυσοστόμου από το σχετικό ρεπορτάζ του  εκκλησία online:

 

“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μη φοράει μάσκα στους ναούς της πόλης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά από τα Τρίκαλα ο κ. Χρυσόστομος στέλνοντας έτσι ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα μετά και από την ξεκάθαρη θέση που είχε πάρει για το θέμα των εμβολίων και πρόσθεσε πως “πρέπει όλοι μας να προσέχουμε γιατί αν δεν φοράμε μάσκα θα γίνουμε η αιτία να κολλήσουμε εμείς, να κολλήσουμε και τους άλλους. Θα μας κατηγορήσουν έτσι ότι εμείς οι άνθρωποι της Εκκλησίας είμαστε ανυπάκουοι αφού δεν σεβόμαστε τους νόμους, δεν κρατάμε τους κανόνες και θα μας ζητήσουν να κλείσουν και πάλι οι ναοί μας”.

Θέλοντας να στηλιτεύσει όλες τις ανεύθυνες συμπεριφορές που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ο μητροπολίτης Τρίκκης σημείωσε πως “υπάρχουν κάποιοι που όταν έρχονται στην Εκκλησία δεν φοράνε μάσκα. Όταν όμως οι ίδιοι πηγαίνουν στα σουπερμάρκετ εκεί τι φοράνε αφού δεν μπορούν να μπουν μέσα χωρίς αυτή”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν μπορεί ο δεσπότης να φοράει μάσκα και όλο το σύνολο και κάποιοι “να μπαίνουν μέσα στην Εκκλησία και να λένε με τσαμπουκά εγώ δεν τη φοράω. Δεν πρέπει να γινόμαστε υπεράνω της Εκκλησίας και υπεράνω του επισκόπου και να είμαστε μέσα στην Εκκλησία μόνο και μόνο για να κάνουμε μεγάλους σταυρούς με κατοστάρια κομποσκοίνια και να έχουμε μια γλώσσα ξεχειλωμένη αφού πριν κατηγορούμε και κουτσομπολεύουμε τους πάντες”.

Από τον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Νικολάου, ο κ. Χρυσόστομος που τέλεσε την εσπερινή θεία λειτουργία πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα τόνισε πως “ακόμη και ο πνευματικός σας να σας πει να μην φοράτε μάσκα εδώ δεσπότης είμαι εγώ. Αν θέλετε μπορείτε να πάτε εκεί που είναι αυτός, δηλαδή στην άλλη μητρόπολη και όχι εδώ”, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα πως “στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος βλέπουμε ότι επιτρέπονται μόνο εννέα άτομα μέσα στις Εκκλησίες, όσοι δηλαδή λειτουργούν. Εμείς εδώ δόξα τω Θεώ έχουμε λίγα κρούσματα και οι Εκκλησίες μας είναι ανοιχτές. Υπάρχει έτσι η δυνατότητα να δεχόμαστε περισσότερα άτομα και αυτό θα πρέπει να το προσέχουμε αν θέλουμε να μην το χάσουμε”.

Παίρνοντας αφορμή από τη ζωή του αγίου Νικολάου του Πλανά, ο μητροπολίτης Τρίκκης, επεσήμανε πως “υπήρξε μία μορφή και μία φυσιογνωμία ευλογημένη. Πρέπει στην σημερινή μας εποχή να είναι πρότυπο πρώτα για εμάς τους κληρικούς και έπειτα για όλους τους υπόλοιπους. Ο άγιος Νικόλαος ο Πλανάς εξομολογούσε τους ανθρώπους αφού πρώτα τους μάθαινε πως να εξομολογούνται. Εμείς σήμερα δυστυχώς δεν γνωρίζουμε να εξομολογούμαστε. Νομίζουμε ότι αν πάμε σε έναν ιερέα του πούμε τις αμαρτίες και μας διαβάσει και την συγχωρητική ευχή πως έχουμε τελειώσει και όλα είναι καλά”.

Ο κ. Χρυσόστομος, παράλληλα συμπλήρωσε, πως όταν αποφασίσουμε να πάμε να εξομολογηθούμε θα πρέπει πρώτα μέσα μας να είμαστε έτοιμοι να μετανοήσουμε για όλα αυτά τα οποία κάναμε. “Πόσοι άνθρωποι δεν μιλάνε μεταξύ τους και με την οικογένειά τους και έρχονται εδώ για να κοινωνήσουν και να εξομολογηθούν παρόλο που υπάρχει διχόνοια ακόμη και μέσα στο σπίτι τους;”, αναρωτήθηκε ο Σεβασμιώτατος ενώ απευθυνόμενος προς τους ιερείς της μητρόπολης τους προέτρεψε: “να μάθετε στον κόσμο να ξέρει γιατί έρχεται στην Εκκλησία για εξομολόγηση. Έρχεται απλώς να πει τα αμαρτήματά του και να φύγει ή έρχεται να πει τα αμαρτήματά του και να προσπαθήσει να αγωνιστεί;”.

Με την ευκαιρία της έναρξης της μεγάλης τεσσαρακοστής, ο μητροπολίτης Τρίκκης κατέληξε με την προτροπή “να προσπαθήσουμε να προετοιμαστούμε με μετάνοια και προσευχή γιατί, μόνο τότε θα μπορέσουμε να προσέλθουμε καθαροί στο μυστήριο της ιεράς εξομολόγησης”


(LIDDELL & SCOTT – Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας)

δεσπότης: -ου, ὁ, κλητ. δέσποτα:  (2) λέγεται για τους Ασιάτες άρχοντες, δεσπότης, τύραννος, απόλυτος μονάρχης, αυθέντης, δυνάστης, του οποίου οι υπήκοοι είναι δούλοι, σε Ηρόδ., Θουκ.· ο πληθ. χρησιμ. από τους ποιητές για μεμονωμένα πρόσωπα, όπως τύραννοι, σε Αισχύλ.

More 100 Despot Synonyms. Similar words for Despot.

Απαγορεύει την είσοδο στις εκκλησίες χωρίς μάσκα ο Τρίκκης Χρυσόστομος!
Προηγούμενο άρθροΑνειλικρινής και ελλιπής η «συγνώμη» σας, Πρωτοσύγκελε της μητροπόλεως Φλωρίνης.
Επόμενο άρθροΑπέλυσε προσωπικό που δεν εμβολιάστηκε ο Μητροπολίτης Ηλείας. Τι άλλο ΦΡΙΚΤΟ θα διαπράξεις Δέσποτα;

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ / 3.3.2021
    Στην εποχή μας, βιώνουμε μία διπλή αποστασία. Πολιτική αποστασία, η οποία εκδηλώνεται μέσω της κυβέρνησής μας. Θρησκευτική αποστασία, η οποία εκδηλώνεται μέσω της Ιεραρχίας της χώρας μας. Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι, η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας έχει υποταχθεί στην πολιτική εξουσία, γι αυτό υπάρχουν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες, εκ μέρους μητροπολιτών. Δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί οι ιεράρχες ότι, η μάσκα σ’ ένα ιερό χώρο όπως η εκκλησία δεν χρειάζεται καθόλου ; ΄Οτι είναι δείγμα ολιγοπιστίας ; Ο ισχυρισμός τους να τη φοράμε μέσα στην εκκλησία, είναι γελοίος και ανυπόστατος. ΄Ομως η υποχρέωση της μάσκας, είναι το λιγότερο. Η απαγόρευση συμμετοχής των πιστών στη Θεία Λειτουργία είναι το χειρότερο που συμβαίνει στην ορθόδοξη χώρα μας. Εάν η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας ήταν σκληρή και ανένδοτη, η απαγόρευση αυτή δεν θα υπήρχε.

  2. Ιδού άλλος ένας ελεεινός καί τρισάθλιος αντίχριστος υπηρέτης τού διαβόλου!
    Αλλά βρίσκει καί τά κάνει…Αφού τήν ώρα που τά λέει αυτά δέν βρίκεται ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ νά τού βροντοφωνάξη κατάμουτρα “Αίσχος αντίχριστε ΝεοΤαξίτη”, αντιστάσεως μή ούσης επαίρεται γιά τήν Δεσποτική του (όντως) εξουσία!
    Επομένως, ανάξιος παπάς αναξίων λαϊκών. Έχουν ό,τι τούς αξίζει!

Αφήστε μια απάντηση