Άγιος Πορφύριος – Γέροντας Εφραιμ: «Μεγάλος θα γίνεις και δαιμόνια θα διώχνεις»

 


 

Κάποτε ο άγιος (Πορφύριος) έπιασε τον σφυγμό μιας κυρίας και της αποκάλυψε πολλά προσωπικά της μυστικά. Αυτή ενημέρωσε τον μακαριστό Γέροντα Εφραίμ που κάποτε ήταν ηγούμενος της Ι. Μ. Φιλοθέου (και κατόπιν ηγούμενος στην Αριζόνα)) και εκείνη προβληματίστηκε, επειδή, ιστορικά, κανένας άλλος άγιος δεν έπιανε τον σφυγμό των ανθρώπων. Καλοπροαίρετος όπως ήταν, πήγε να τον γνωρίσει προσωπικά.

Ο άγιος, μεταξύ άλλων, του είπε: « Για την δύσκολη υπακοή που έκανες στους αυστηρούς γεροντάδες σου, ο Θεός θα σου δώσει μεγάλα χαρίσματα. Μεγάλος θα γίνεις και δαιμόνια θα διώχνεις».

Αυτά μου τα είπε ο ίδιος ο άγιος. Έμαθα πως ο Γέροντας Εφραίμ πήγε κι άλλες φορές. για να τον συναντήσει και να συνομιλήσουνε πνευματικά θέματα. Πράγματι εάν αναλογιστεί κανείς σήμερα το πνευματικό και ιεραποστολικό έργο του μακαριστού Εφραίμ διαπιστώνει ότι είναι τεράστιο. Ο άγιος πολλές φορές όταν αναφερόταν στον Γέροντα Εφραίμ, έλεγε χαρακτηριστικά: «Ο άγιος Εφραίμ… αυτό κι αυτό!».

 

Πηγή: Ο όσιος Πορφύριος ο προφήτης, Γ΄Τ. εκδ. Αγιοπαυλίτικο κελλί αγίων Θεοδώρων Άγιον Όρος, (Μαρτυρία π. Ιωακείμ Ιερομονάχου, Ι.Κ. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Ι.Μ. Σιμωνόπετρας, Άγιον Όρος) σελ. 179-180

Αντιγραφή: orthopraxia.gr

Προηγούμενο άρθροΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΥΤΕΑ : ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ, ΑΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΓέρων Γρηγόριος: «Θά δοῦμε ἀνθρώπους πνευματικούς νά πλανῶνται, νά πέφτουν. Μή μᾶς σκανδαλίζει αὐτό τό πρᾶγμα»

Αφήστε μια απάντηση